Verborgen dorpjes in natuurrijk Cantabrië

Cantabrië wordt ook wel het ‘groene’ Spanje genoemd. Dat merk je goed als je een roadtrip maakt door de El Valle de Cabuerniga. De route is ca. 30 km lang en start bij het plaatsje Cabezon de la Sal. Eindpunt is Barcena Mayor. Onderweg liggen dorpjes verscholen tussen loofbossen en traditioneel bewerkte weiden.

Columbus reisreporter Spanje

Deze nog ongerepte dorpjes, met veel steen en houten balkons, zijn leuk om te bezoeken. Je maakt er kennis met oude tradities die hier nog volop nageleefd worden. Bezoek in Ruente het Museo de la Naturaleza met veel informatie over het klimaat en de flora en fauna van deze provincie. Carmona is nog een heel authentiek boerendorp. De huizen en stallen in het dorp hebben muren van grove natuursteen die kenmerkend zijn voor de hele streek. Kijk niet vreemd op als je onder een afdak een oude dorpsbewoner tegenkomt die de typische klompen, abarcas, zit te maken. Een leuk souvenir voor thuis. De tocht door de vallei is prachtig met vele schitterende uitzichten.


… Maar er is nog meer te doen in Cantabrië!

In de zomer ontvluchten de inwoners van Madrid hun stad. Het is veel te heet! Ze koelen dan lekker af op het strand.

Santander

Strand in Satander, Spanje

De hoofdstad van Cantabrië is Santander. Een badplaats die erg geliefd is bij Madrilenen die in de zomer hun smoorhete stad ontvluchten. In Santander vermaak je je prima. De vissersstad heeft een mooie kathedraal, chique winkels, veel terrassen en visrestaurants. En als het mooi weer is ga je naar het strand. De stad heeft kilometers goudgeel strand.

Natuurpark Picos de Europa is bijna 65.000 hectare groot!

Picos de Europa

Natuurpark Picos de Europa

Het bekendste natuurpark van Cantabrië is de Picos de Europa. Het national park is bijna 65.000 hectare groot en bestrijkt ook de provincies Asturië en Leon. Hier vind je de diepste grotten van Spanje, waaronder de Torca del Cerro del Cuevon. De bijzondere kazen uit deze streek rijpen in de grotten. Mooi zijn ook de meren hier, zoals Ercina en Enol. Geniet bij Mirador de la Reina van het prachtige uitzicht.

Het pronkstuk van Bilbao? Hoe kan het ook anders, dat is natuurlijk het Guggenheim museum

Guggenheim

Guggenheim museum, Bilbao

Bilbao ligt net buiten Cantabrië, maar als je toch in de buurt bent, kun je deze hippe stad niet overslaan. Het pronkstuk hier is natuurlijk het Guggenheim museum, een museum voor moderne kunst en eigendom van het Guggenheim in New York. De komst van het museum zorgde voor een stroom aan toeristen naar de tot dan toe onaantrekkelijke stad. Een fenomeen dat in de hedendaagse stedenbouw het Bilbao-effect wordt genoemd en waar veel steden, waaronder Valencia, een voorbeeld aan hebben genomen.

Reisreporter Willemien

Reisjournalisten of -bloggers

Willemien is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter handige tips en mooie foto’s van haar reizen. Voor Sunny Cars gaf zij deze tips over Cantabrië in Spanje!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.