Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Vulkanische schoonheid aan de Costa de Almeria

Mijn tip? Cabo de Gata, een vulkanisch natuurgebied in Zuid-Spanje, vlakbij Almeria. Ondanks dat het gebied een van de natuurpareltjes van Spanje is, is het hier nog vrij rustig. Met de auto rijd je vanaf Almeria via de kustweg naar de vuurtoren.

rotsen almeria baai bago de gata roadtrip

Gabo de Gata ligt op een landtong en heeft steile kliffen, prachtige baaien en heel veel rotsen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken of met de auto het park verkennen. Een mooie fotostop is de baai van Las Sirenas: grillige rotsen steken hoog uit zee. Zorg wel dat je een auto met GPS hebt of anders een goede wegenkaart, anders mis je de mooiste baaitjes om in te zwemmen.

Wat je niet mag missen in Gabo de Gata

1. Country house La Alberca in Nijar.

De vriendelijke eigenaren hebben een paar kamers in de verhuur en runnen het hotel met liefde. Zo krijg je elke dag een vers ontbijtje met zelfgemaakte producten als jam, kaas en olijven. Het landhuis is 250 jaar oud en ligt verscholen aan een landweggetje tegen de bergkammen van het Alhamilla gebergte. Dit witte hotelletje valt onder de “rurale hotels” en is in typische Cortijo stijl ingericht. Vooral het Arabische bad omgeven door olijfbomen en kruidenpotten is bijzonder! Het ligt wat afgelegen, maar het is de reis zeker waard.

2. Tabernas is de enige woestijn van Europa.

Het regent er maar 4 dagen per jaar en daardoor groeien er typische woestijnplanten en ziet het er nogal onherbergzaam uit. Niet zo gek dus dat deze locatie gebruikt werd als filmset voor westerns. Klassiekers als The good, the bad and the ugly, en Lawrence of Arabia zijn hier opgenomen. Liefhebbers kunnen twee westerndorpjes en de filmsets bekijken.

3. Sla Almeria niet over.

De stad is niet heel mooi en een echt centrum ontbreekt, maar het Moorse fort La Alcazaba is wel de moeite waard. Het fort is een ommuurd Moors bouwwerk uit de 10e eeuw en het grootste Moslim bouwwerk in Spanje. Het torent hoog boven de stad uit, dus je moet een stukje klimmen voordat je er bent. Net als het Alhambra in Granada heeft het een ingenieus irrigatiestelsel met putten tot wel 70 meter diep, waardoor de patio en de tuinen weelderig groen zijn.

 

Sandra de Moor

Reisjournalisten of -bloggers

Sandra de Moor is reisagent bij VakantieXperts en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Costa de Almeria die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou