fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

3 x Ontdek in Slovenië met een huurauto

De vrijheid die het geeft om in je eigen tempo rond te rijden, al je spullen bij de hand, stoppen waar, wanneer en hoe lang je maar wil. Henriette van Travelaroundwithme.com houdt van rondreizen met een huurauto. In juni ging zij een week lang met de auto op ontdekking door Slovenië. Ze ontdekte een aantal plekken die je echt moet zien in Slovenië en waar je alleen of het makkelijkste kan komen met een huurauto.

De Tolmin kloof – Triglav National Park

Kranjska Gora Slovenië huurauto

Het Triglav National Park is het enige Nationale Park dat Slovenië rijk is. Het park is vernoemd naar de grootste berg van het land, de Mount Triglav met een hoogte van 2864 meter. Vanaf het dorpje Tolmin is het nog een klein kwartier rijden naar de ingang van het park. Kleine kronkelende wegen, super groene heuvels en de mist die op die specifieke dag in de bergen hing zorgde voor een mystieke sfeer. Kijk uit naar borden met daarop de vermelding; “Korita Tolminke”.

Spot de sLOVEense Heart Road 

Wist jij dat Slovenië het enige land met de naam “LOVE” in de naam is? Dan mag het spotten van de “Heart Road”  tijdens een road trip ook niet ontbreken! Gelegen tussen de wijnvelden van Špičnik en Svečina is er een weg die er vanaf de top uitziet als een mooi geslepen hart. Mocht je in het najaar in Slovenië zijn waag dan de kans, als de bladeren van de wijntakken zijn, om de Heart Road te spotten. Je moet wel geluk hebben dat de bewoners van de op de heuvel gelegen boerderij aanwezig zijn en je op een ladder mag staan, anders kan je het nooit zien. Mocht je het uitzicht op het hart missen, dan heb je er in elk geval wel gereden en dat is ook de moeite waard gezien het uitzicht.

Slovenië tolmin kloof huurauto

Natuurreservaat Zelenci en Peričnik waterval in regio Kranjska Gora

Als je in Kranjska Gora bent moet je naar het natuurreservaat Zelenci toe rijden. De bron die hier ontspringt wordt gevoed door een onderaardse rivier en wordt beschouwd als het officiële begin van de Sava-rivier. Het meertje, dat op een paar minuten van de weg is gelegen, heet niet voor niets Zelenci. “Zelen” betekent in het Sloveens, groen. Dit is een van de wonderlijke plekken dat er op de foto net zo uitziet als in het echt. Heb je langer de tijd ga dan wandelen door de omgeving. Je hoeft hier niet te komen om te zwemmen, het meertje heeft een constante temperatuur van 5-6 graden.

Slovenië Kranjska Gora meer

Rij vanaf Zelenci een kwartier naar het oosten, naar het plaatsje Mojstrana, in de Vrata Valley om precies te zijn. Als je het Nationale Park inrijdt en halverwege de weg de auto parkeert op de parkeerplaats dan spot je al gelijk de 68 meter hoge Peričnik waterval. Trek je wandelschoenen maar aan want het pad naar boven is nat en glibberig. Je kan zowel linksom- als rechtsom de tocht naar boven maken. Eenmaal boven kan je ervoor kiezen om ook nog achter de waterval langs te lopen.

waterval Slovenië kranjska Slovenië

Meer informatie over reizen in Slovenië?

Henriette van Travelaroundwithme.com reisde een week lang rond in Slovenië en ontdekte nog veel meer leuke plekken. Benieuwd naar de rest? http://www.travelaroundwithme.com/reisbestemmingen/slovenie/

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou