3x dit moet je doen in West-Amerika!

De westkust van Amerika is een populaire autohuurbestemming. Natuurlijk kun je tijdens je roadtrip de echte highlights bezoeken. Precies zoals ze staan beschreven in je reisgids. Maar soms is het ook wel leuk om off the beaten track te gaan, toch? Met deze drie tips zie en ervaar je West-Amerika nét ietsje anders.

Carmel

Zeg Amerika en je denkt al snel aan grote shopping malls, fastfoodketens en brede wegen. Maar het plaatsje Carmel in Californië is dat allesbehalve. Smalle, heuvelachtige straatjes,
idyllische huizen, kleine winkeltjes met handgemaakte sieraden, galeries van plaatselijke kunstenaars, een schattige theewinkel en kleine restaurantjes met gezond eten. Het lijkt wel Laren, maar dan in de VS. Het dorp heeft een grote aantrekkingskracht op beroemde mensen. De inwoners behoren vooral tot de elite, maar de sfeer is er aangenaam en compleet anders dan in de rest van de VS. Het is écht een bezoekje meer dan waard is.

Grappig weetje: ooit was Clint Eastwood de burgemeester van Carmel.

Kamperen

Lijkt het je leuk om eens te kamperen in de natuur, maar zie je het niet zitten om je hele kampeeruitrusting mee te nemen? Geen probleem, want in Yosemite verhuren ze ingerichte tenten. Denk niet meteen aan glamping; de tenten zijn basic met veldbedjes en van die ouderwetse dekens. Douchen doe je in de nabijgelegen badhuizen. Je mag overigens geen eten meenemen in de tent. Alle voedsel moet je bewaren in de speciale ijzeren cans voor je tent. De beren in het park zijn slim. Als hun voedsel opraakt zoeken ze net zo lang tot ze wat gevonden hebben. Soms rennen ze gewoon tussen de tenten door. Echt waar!

Eten bewaren in Yosemite park

San Francisco

Benieuwd hoe iedereen aan die mooie foto’s van de Golden Gate Bridge in San Francisco komt? De truc is om vanaf de kant van de stad eerst met de auto over de brug te rijden naar Battery Spencer. Vanaf het viewpoint daar krijg je de hele brug op de foto! Wat je ook moet doen als je in de zomer naar San Francisco gaat? Warme kleding meenemen! In juni, juli en augustus wordt het weer aan deze kust sterk beïnvloed door koele stromingen van de Stille Oceaan en kan het echt koud en mistig zijn. Heel anders dan in het zuiden van Californië.

Foto maken van de Golden Gate Bridge

Spontaan zin gekregen in een roadtrip door West-Amerika. Wij hebben al een route voor je uitgestippeld!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ellen Bakker

8 mei 2018 | 5:49 pm | Reageer op Ellen Bakker

Goede tip voor een foto van de Golden Gate , ware het niet dat alle parkeerplaatsen vorig jaar mei/juni gesloten waren !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

9 mei 2018 | 11:47 am | Reageer op Sanne van Reek

Oh, dat is balen zeg! Wel een ander mooi plekje kunnen vinden voor een foto?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Louis Lugita

7 mei 2018 | 1:45 pm | Reageer op Louis Lugita

Dag Sanne,
Helemaal eens met je liefde voor Carmel. Ben daar wel 20 keer geweest, heb daar een logeeradres. Bij deze nog een juweeltje dat niet zo bekend is, maar beslist even mooi en leuk. En niet ver, iets zuidelijker van Carmel, in Santa Barbara county: Solvang. Zo'n 100 jaar geleden gesticht door Deense emigranten. Je waant je in een authentieke deense stad. Veel succes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 mei 2018 | 3:24 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Louis,

Wat een leuke tip. Dankjewel :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Margot

6 mei 2018 | 11:24 am | Reageer op Margot

Voedsel bewaren in je auto in berengebied is nou niet bepaald een slimme tip. Overdag mag dat, 's nachts niet. Beren kunnen een auto namelijk openbreken. Ben ik benieuwd of Sunny Cars die schade dan vergoed :-) Ik ben mijn huiswerk aan het doen ivm met de roadtrip die wij gaan maken (met een sunny car) en lees dit op de NPS site van Yosemite: You may store food inside your car (out of sight, with windows completely closed) only during daylight hours. You may not leave food in a pickup truck bed or strapped to the outside of a vehicle at any time. Do not store food in your car after dark: use a food locker. Remember to clear your car of food wrappers, crumbs in baby seats, and baby wipes--and even canned food and drinks. Think about packing all your food and related items together for easy removal from your car upon arriving in Yosemite.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 mei 2018 | 10:04 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Margot,

Een oplettende lezer, altijd fijn! Ik heb het meteen even gecheckt bij de redacteur (dit is namelijk een stukje uit onze Sunny Times uit maart '18). Wij schrijven 'in de kofferbak' en op de website van Yosemite hebben ze het over 'de auto'. We gaan het toch maar even aanpassen voor de zekerheid. Zo weten we zeker dat er geen auto's worden opengebroken door hongerige beren!

Nogmaals dank en nog veel plezier met het voorbereiden van je reis.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jan van Wonderen

6 mei 2018 | 10:09 am | Reageer op Jan van Wonderen

Wij hebben interesse in een roadtrip door West-Amerika en in de routes die jullie al hebben uitgestippeld! Zou U voor ons vrijblijvend offerte willen doen verschillende rondreizen westkust Amerika?
Bedankt alvast voor de reactie!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 mei 2018 | 9:51 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Jan,

Dat klinkt mooi, een roadtrip door West-Amerika! Voor een offerte kun je het beste even mailen of bellen met onze reserveringsafdeling (reservation@sunnycars.nl of 023 - 5 699 696). Laat dan even weten naar welke plekken je wilt, hoelang je gaat, waar je de auto op wil halen/inleveren, etc. Dan kunnen mijn collega's een goede offerte voor je opstellen!

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.