6x iconische landschappen die je ontdekt met de huurauto vanuit Las Vegas

Casino’s, kleurrijke verlichting en een gezellige drukte, zo kennen we Las Vegas. Je combineert een bezoek aan deze nooit slapende stad met een rustgevend uitje naar de prachtige landschappen die de stad omgeven. Vertrek met je huurauto vanuit Las Vegas naar één van de zes iconische landschappen die we voor je verzameld hebben. Spring in je huurauto en geniet van je roadtrip.

1. Red Rock Canyon

In Red Rock Canyon, slechts een half uur van Las Vegas, maak je een wandeling door de dalen tussen de oranjerode rotsen waar de canyon zijn naam aan dankt. Kies voor een korte of lange wandeling uit ruim twintig uitgezette routes en bewonder het bijzondere landschap en de planten en dieren die er leven. Er loopt een 21 kilometerlange weg door het gebied, zodat je ook vanuit je huurauto Red Rock Canyon kunt ontdekken. Op een korte wandelafstand van de Willow Springs picknickplaats liggen 800 jaar oude rotsschilderingen. Begin je bezoek in het Red Rock Canyon Visitor Center.

usa-nevada-red-rock-canyon
De oranjerode rotsen van Red Rock Canyon

2. Lake Mead

Omgeven door de droge woestijn, zorgt Lake Mead voor een aangename afwisseling. Wandel langs de oevers van het door rotsen omgeven meer of ga het water op met een rondvaartboot. Het meer is één van de grootste door de mens gemaakte meren ter wereld en een paradijs voor zwemmen, varen, vissen en scuba diving. Het meer wordt begrensd door de 221 meter hoge Hoover Dam, die je het best bewondert vanaf tegenoverliggende brug. Volg een excursie om meer te leren over dit indrukwekkend sterke bouwwerk.

usa-las-vegas-lake-mead
Uitzicht over Lake Mead

Autorijden in de VS is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s in de VS een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar op de weg te letten.

3. Valley of Fire

Een van de meest iconische landschappen van de staat Nevada is de Valley of Fire. Drieduizend jaar geleden woonden hier al indianen van wie de rotsschilderingen nog altijd te bewonderen zijn. In het Valley of Fire bezoekerscentrum leer je meer over deze vroegere bewoners en het landschap. De vallei dankt zijn naam aan de grond bestaande uit Azteekse zandsteen, die in de zon in brand lijkt de staan. Bewonder de bijzondere vormen en kleuren tijdens een wandeling over de Fire Wave Trail of de route naar Elephant Rock of de met rotstekeningen versierde Atlatl Rock.

usa-nevada-fire-wave
Verbazingwekkende kleuren van de Fire Wave-rots in Valley of Fire State Park

4. Seven Magic Mountains

Op de route tussen Los Angeles en Las Vegas steken zeven kleurrijke stenen torens boven het dorre landschap uit. Deze Seven Magic Mountains is een kunstwerk dat in 2016 door de Zweed Ugo Rondinone ontworpen werd. Het kostte vijf jaar om het kunstwerk te maken, maar inmiddels zijn de neonkleurige, bonte torens niet meer uit het landschap weg te denken. Een goede plek voor een fotostop tijdens je roadtrip.

usa-nevada-seven-magic-mountains
De kleurijke stenen torens van Seven Magic Mountains zijn een fotostop waard

In Amerika doen ze graag aan upselling. Als je de auto ophaalt, zal je merken dat lokale verhuurders je graag een grotere en dus duurdere auto willen verkopen. Of ze vertellen je dat je extra moet bijverzekeren. Ook hier geldt, je kunt overal nee tegen zeggen, want je huurt je auto all-in via Sunny Cars. Je mag natuurlijk altijd voor een grotere auto kiezen en bijbetalen, maar het hoeft niet.

5. Mount Charleston

Sneeuw in de woestijn waar je ´s zomers bijna wegbrandt? Dat kan, zoals de foto’s van Mount Charleston bedekt onder een laag sneeuw bewijzen. Op minder dan een uur rijafstand van Las Vegas vind je dit berglandschap met dennenbomen en een wintersportcentrum. ’s Winters bewonder je dit landschap vanaf je ski’s of snowboard en ’s zomers kun je er in relatieve koelte lopen en fietsen. Je ontdekt het gebied vanuit je huurauto het beste op de Spring Mountains Scenic Drive, ook wel ´Mt. Charleston Loop’ genoemd. Langs deze weg vind je voldoende parkeerplaatsen voor een fotoshop of picknick.

usa-nevada-mount-charleston
Met sneeuw bedekt alpineterrein in de regio Mount Charleston

6. Techatticup Gold Mine

Zin in een actief uitje met een historisch tintje? Ontdek de Techatticup Gold Mine vanaf een mountainbike. De goudmijn was de grootste mijn van Nevada en in de omliggende Eldorado Canyon woonden in de hoogtijdagen meer mensen dan tegenwoordig in Las Vegas wonen. De mijn wordt al lange tijd niet meer gebruikt en het is er nu bijna spookachtig rustig. Race met je mountainbike over het mijnterrein en neem een kijkje in de geschiedenis.

usa-nevada-eldorado-canyon-goudmijn
Techatticup Mine: een historische goudmijn in Eldorado Canyon

Bonustips voor wie net iets verder wil rijden

Blijf je langere tijd met je huurauto in Las Vegas? Dan kun je een aantal langere ritten maken naar nationaal parken die de extra tijd in de auto helemaal waard zijn. Rijd bijvoorbeeld naar het extreem droge, hete en fotogenieke Death Valley, waarbij je je bijna niet voor kan stellen dat er leven mogelijk is. In de omgeving vind je het Rhyolite-spookstadje, waar de tijd heeft stilgestaan sinds de laatste goudmijnwerkers vertrokken. Het tegenovergestelde van droog en doods is het Zion National Park, een onvoorstelbaar groen gebied in de woestijn rondom Vegas. Een kabbelende rivier slingert tussen hoge rode rotsen en wordt omgeven door frisgroene flora. Combineer je bezoek aan dit paradijsje met een uitstapje naar Bryce Canyon, dat beroemd is vanwege unieke rode rotsformaties, waaronder bogen en ‘gezichten’.

Verken Las Vegas met de huurauto

Het ontdekken van de iconische landschappen rond Las Vegas gaat het beste met een huurauto. Kies ervoor je huurauto op te halen op de luchthaven van Las Vegas en bepaal zelf het tempo van je droomreis. Wil je zorgeloos op pad? Bij Sunny Cars weet je voor vertrek al wat de totale huurprijs wordt en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Omdat we niet willen dat je verdwaalt in de woestijn, kun je kiezen voor de GPS-service. Zo regel en betaal je vooraf een navigatiesysteem voor je huurauto. Vul je boeking aan met de vol-vol tankregeling. Hierbij is één gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Je haalt de huurauto met een volle tank op en je mag hem leeg inleveren. Zo cruise je straks zorgeloos onder het genot van een roadtripmuziekje langs canyons en droge woestijnvlaktes. Kun je niet wachten om Las Vegas en omgeving te ontdekken?

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s in Las Vegas

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Piet Herder

27 juni 2022 | 6:50 am | Reageer op Piet Herder

Hallo,

Wij willen graag met 7 volwassen van Salt Lake City (28 juli) naar Las Vegas (13 aug). Wij willen graag de grootste van huren. Op de site vind ik Dodge Caravan met 7 zitplaatsen, echter is er dan weinig bagageruimte. Is er een groter busje te huren of kunnen we een dakkoffers bijhuren?

Met vriendelijke groet, Piet Herder

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

4 juli 2022 | 3:39 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Piet, wat leuk dat je een auto bij ons wilt huren! De auto's die je in het reserveringsoverzicht ziet zijn alle huurauto's die we daar aanbieden. We hebben dus geen grotere van en wij verhuren ook geen dakkoffers in de VS. Je zou kunnen overwegen 2 auto's te huren, dan heb je in ieder geval genoeg bagageruimte. Veel plezier alvast in de Verenigde Staten! Met zonnige groet, Jaap

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.