7 bezienswaardigheden in Californië om te bezoeken met de huurauto

Californië is dé bestemming voor een roadtrip. Roadtrip-playlist aan, ramen open en toeren door eindeloze, uitgestrekte landschappen. Van de woestijn naar Legoland naar de zee, je beleeft het aan de westkust van de VS. Wij tippen zeven bezienswaardigheden in Californië die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie. Dus stap in je huurauto en hit the road!

1. Death Valley National Park

Hoe ziet één van de droogste en heetste plekken ter wereld eruit? Dat ervaar je in het Death Valley Nationaal Park. De naam zegt het al: hier leeft vanwege de droogte weinig. Toch zijn er planten en dieren die zich aangepast hebben aan de extreme omstandigheden, dus helemaal alleen ben je er niet. Je vindt hier naar de veel gefotografeerde rotsen en kloven ook zandduinen. Eén van de mooiste uitzichten heb je vanaf Artist Drive, een 14 kilometer lange weg die speciaal voor toeristen aangelegd is. Bezoek ook Golden Canyon, de bekendste kloof in het park, en Devil’s Golf Course, een vlakte met bijzonder gevormde zoutkristallen.

usa-california-death-valley-national-park
Kleurrijke zonsondergang over Mesquite-duinen van Death Valley

2. Palm Springs

De stad Palm Springs is een soort oase in de woestijn. Omgeven door uitgestrekte droogte, vind je warmwaterbronnen, luxe hotels en frisgroene golfbanen. Het is dan ook de perfecte stopplaats om te ontspannen op je roadtrip tussen Los Angeles en de Grand Canyon. Je hoeft natuurlijk niet de hele dag in de spa door te brengen. Maak bijvoorbeeld een rit in de grootste roterende kabelbaan ter wereld met fantastisch uitzicht op de omgeving inclusief Chino Canyon. In het nabijgelegen Indian Canyons kun je wandelen langs ravijnen en watertjes en in de Living Desert Zoo maak je kennis met de dieren die in de extreme droogte van Californië overleven.

usa-california-palm-sping
Het Indian Wellls Golf Resort in Palm Sprints met uitzicht over de San Bernadino bergen.

3. Universal Studios Hollywood

Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat achter de schermen van de films die je in de bioscoop kijkt? Breng een bezoek aan de Universal Studios Hollywood. Neem een kijkje achter de schermen tijdens een busexcursie langs iconische filmsets van bijvoorbeeld Jaws en Desperate Housewifes. Het andere deel van het enorme park is een thematisch pretpark met shows en attracties in bijvoorbeeld Harry Potter- en The Walking Dead-stijl. Ben je echt groot fan van Hollywoodfilms? Dan boek je een zes uur durende VIP-tour voor nog meer kijkjes achter de schermen en voorrang bij de attracties.

usa-california-universal-studies-hollywood
Ingang van Universal Studios Hollywoord in Los Angeles

In de VS zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt.

4. Het dorp Julian

Op een uurtje rijden van San Diego liggen de Cuyamaca Mountains, met daarin het historische dorp Julian. In 1870 werd in de omgeving goud gevonden, waarna er een ware gold rush ontstond in het dorp. Toen er geen goud meer gevonden werd, kochten veel goudzoekers een huis in de omgeving om er boer te worden. Nog altijd staan er gebouwen uit 1870 overeind, waardoor je in de straten een reis terug in de tijd maakt. Je kunt er zelfs een ritje maken in een gerestaureerde koets om het plaatje compleet te maken. Het dorp is natuurlijk ook een perfecte uitvalsbasis voor wie in de rustige Cuyamaca Mountains wil wandelen.

usa-california-cuyamaca-mountains
Luchtfoto van de Cuyamaca Mountains

Autorijden in de USA is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf: je hoeft alleen maar op de weg te letten. Als je thuis geen automaat rijdt, is het misschien even wennen, maar dat heb je zo onder de knie.

5. Legoland en Disneyland

Legoland en Disneyland zijn niet alleen in Europa fantastische attracties, maar ook aan de andere kant van de oceaan. Legoland California ligt in Carlsbad en bestaat uit een themapark, zwembad en aquarium. De meer dan zestig attracties en activiteiten zijn vooral gemaakt voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. Jong en oud vermaken zich ook in Disneyland in Anaheim dat al in 1955 gebouwd werd. Dit is het oudste Disneypark ter wereld, waar nog altijd praalwagens door de Main Street rijden, Wild West taferelen plaatsvinden in Frontierland en Indiana Jones door Adventureland reist.

usa-california-disneyland
Disneyland in Californie is het oudste Disneypark ter wereld

6. Joshua Tree National Park

Het Joshua Tree Nationaal Park in het zuiden van Californië dankt haar naam aan de Joshua Trees die in het woestijngebied staan. Tussen oranje-gele rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes brengen deze dennengroene bomen kleur in het landschap. Wandel of fiets door dit uitgestrekte park en waan je in een westernfilm. De bekendste wandeling in het gebied is die door de Hidden Valley. Tussen de rotsen in deze ‘verborgen vallei’ zouden veedieven vroeger hun gestolen dieren verstoppen. Voor een ander iconisch uitzicht rijd je naar het Keys View uitzichtpunt. Hier kijk je op een heldere dag helemaal tot in Mexico.

usa-california-joshua-tree-national-park
Zonsopgang in het Joshua Tree National Park

7. De beste stranden in Californië

Californië is meer dan alleen droogte, want het grenst aan de oceaan. De keuze uit paradijselijke stranden is reuze. Kies je voor het gezellig drukke Venice Beach of ga je liever voor de rust op het Malibu Lagoon State Beach? Tot de meest fotogenieke stranden behoren Pfeiffer Beach met rotsformaties, El Matador Beach met grotten en Baker Beach met uitzicht op de beroemde rode brug van San Francisco. Ben je een surfliefhebber, dan bezoek je Maverick’s of Windansea Beach.

Tip: voor een roadtrip langs de mooiste stranden van California volg je Highway 1, de Pacific Coast Highway.

usa-california-strand-el-matador-state-beach
Het iconische El Matador State Beach

Ontdek Californië met de huurauto

Je avontuur in Californië is niet compleet zonder een roadtrip langs de highlights van deze staat. Voor zo’n roadtrip heb je natuurlijk een huurauto nodig! Je kunt je huurauto ophalen op de luchthaven van San Francisco of de luchthaven van Los Angeles. Wil je de eerste nachten in de stad doorbrengen? Kies er dan voor om de autohuur later in te laten gaan. Geniet eerst een paar dagen van de stad en haal je auto op bijvoorbeeld op bij het stadskantoor in San Francisco. Wel zo ontspannen en het scheelt je ook nog een paar dagen autohuur.

Waar je je huurauto ook ophaalt, dankzij onze all-in formule kun je zorgeloos van je vakantie in Californië genieten: alle verzekeringen en ongelimiteerde kilometers zijn inbegrepen. Ook kun je gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang. Soms kan het druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Kies je voor onze Fastlane service, dan mag je gebruik maken van de Self Service Kiosk. Je hoeft niet langs een balie, maar kan rechtstreeks naar de auto lopen. Hiervoor hoef je alleen vooraf de registratielink in te vullen. Beter voorbereid kun je niet beginnen aan je bezoek aan Florida!

Bekijk ons aanbod in Californië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.