fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Corfu's onontdekte paradijs op aarde

Paleokastritsa is een van de populairste plekken op Corfu, maar tegelijkertijd ook een van de mooiste. Het ligt tussen prachtige zandstranden, mooie inhammen, groene bergen en het uitzicht is adembenemend. De meeste bezoekers omschrijven het als een paradijs op aarde. Natuurlijk is het ook hier toeristisch geworden, maar het plaatsje heeft wel z’n charme behouden. Ben je op Corfu, dan moet je er zeker een keer heen gaan.

Paleokastritsa-strand-bootjes-corfu

Het ligt aan de westkust op zo’n 23 kilometer van Corfu-stad. Je kunt kiezen voor snel en over de hoofdweg gaan, of er een tochtje van maken over de binnenlandse wegen. Aangekomen in Paleokastritsa kun je de auto gemakkelijk parkeren. Ben je vroeg,  geniet dan aan het water van een heerlijk ontbijtje bij Vrachos Paleokastritsa. Dan kun je meteen een keuze maken uit een van de vele boottripjes die worden aangeboden. Je kunt snorkelen in het prachtige blauwe water, op excursie gaan langs de grotten, een tour maken met een glazenbodemboot of naar een van de afgelegen strandjes en daar genieten van een dagje zon alsof je op een onbewoond eiland bent. Eens per uur komt de kantineboot voorbij, maar beter is het om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.

Zeker doen op Corfu

1. Een roadtrip op Corfu

Corfu ligt in het noorden van de Ionische Zee en behoort tot drukste gebieden van Griekenland. Maar dat neemt niet weg dat het een fijn vakantie-eiland is, dat zich goed leent voor een roadtrip met een huurauto. Het eiland is groen, heeft mooie zandstranden, schilderachtige dorpjes en de hoofdstad Corfu-stad is echt een aanrader. Corfu ligt op zo’n 100 km van Italië en dat is goed zichtbaar in de Venetiaanse stijl van de huizen.

2. Breng een bezoek aan Paleis Achilleion

Ga je helemaal terug in de tijd, dan mag je wel zeggen dat het eiland ooit ontdekt is door de Oostenrijkse Keizerin Elizabeth die door de film Sissi is uitgegroeid tot een ware cultheld. Haar gezondheid was niet goed en ze ging graag naar Corfu om aan te sterken. Haar paleis Achilleion met de beeldentuin kun je nog steeds bezoeken.

3. Vliegtuig spotten in Kanoni

Elk nadeel heb z’n voordeel, is een legendarische uitspraak van Johan Cruijff. Het gaat zeker op voor het plaatsje Kanoni. Het schiereilandje ligt in een prachtige omgeving vlakbij Corfu-stad, maar ook vlakbij… het vliegveld. De vliegtuigen razen hier over je heen, wat zeker een machtig gezicht is. Onze tip: ga een dagje vliegtuig spotten als je dat leuk vindt, maar voor je accommodatie kun je beter een andere bestemming kiezen.

 

Anique Mikkers

Reisjournalisten of -bloggers

Anique Mikkers is reisagent bij ATPI Corporate Travel en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tips voor een must-see-plekje op Corfu die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou