De 8 meest bijzondere autowegen ter wereld

Hoger, breder, langer: er zijn behoorlijk wat autowegen die met de meest bijzondere records aan de haal gaan. Wil je de hoogste brug ter wereld oversteken, koop dan een ticket naar China. En voor de steilste weg is Nieuw-Zeeland dan weer de juiste bestemming! Maar daar houdt het niet op. We hebben maar liefst 8 bijzondere autowegen voor je verzameld.

1. De langste weg ter wereld

De Pan-Amerikaanse weg strekt zich uit over meer dan 30.000 kilometer van Alaska in het noorden tot het uiterste zuiden van Argentinië. Als automobilist doorkruis je maar liefst 17 landen en reis je door twee continenten met zes tijdzones en vier klimaatzones! Wow. De weg voert je door jungles, woestijnen, hooggebergtes en langs de Stille Oceaan. Het is overuidelijk dat het hier gaat om de langste weg ter wereld. Als je zoveel kilometers aflegt, is het natuurlijk wel zo fijn als er ongelimiteerde kilometers zijn inbegrepen bij je huurauto!

path-american-highway
De Pan-Amerikaanse weg strekt zich uit over meer dan 30.000 kilometer van Alaska in het noorden tot het uiterste zuiden van Argentinië.

2. De breedste weg ter wereld

Krijg je al klamme handjes wanneer je een snelweg oprijdt met meer dan vier rijstroken? Dan is de Avenida 9 de Julio in Buenos Aires pas een echte uitdaging! Deze weg is 140 meter breed en telt maar liefst 14 rijstroken. Wanneer je als voetganger de Avenida wil oversteken moet je langs meerdere verkeerslichten, want er is geen voetgangerstunnel. Misschien heb je iets minder last van klamme handjes als je in je achterhoofd weet dat je goed verzekerd bent.

avenido-buenos-aires-2
De Avenida 9 de Julio in Buenos Aires is 140 meter breed en telt maar liefst 14 rijstroken.

3. De steilste weg ter wereld

Je auto starten op een helling van 5 of 8 procent is voor sommige bestuurders een echte uitdaging. Al kan het steiler. Probeer het maar eens op de Baldwin Street in de North East Valley, een paar kilometer van Dunedin in Nieuw-Zeeland. De straat is slechts 350 meter lang, maar stijgt in dat korte stukje 70 meter. Vooral het laatste deel is erg stijl met een helling van maar liefst 35%! Geen fan van de hellingproef? Kies dan voor een automaat. Daarmee maak je het jezelf net ietsje makkelijker.

baldwin-street-nieuw-zeeland
Baldwin Street is slechts 350 meter lang, maar stijgt in dat korte stukje 70 meter.

4. De meest kronkelende weg ter wereld

Lombard Street in San Francisco, naar de top van de ‘Russian Hill’, staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Op amper 180 meter volgen er acht scherpe haarspeldbochten tegen een maximumsnelheid van zo’n 8 km per uur. Het zal je niet verbazen dat deze bijzondere straat dan ook al meermaals een rolletje kreeg in films en televisieseries.

russian-hill-san-francisco
Lombard Street in San Francisco staat bekend als de meest bochtige straat ter wereld.

5. De hoogste autobrug ter wereld

In China houden ze wel van een uitdaging en dat is op het gebied van verkeersinfrastructuur niet anders. Daar bouwden ze namelijk de hoogste autobrug ter wereld. De Beipanjiang Bridge in het zuidwesten van het land is maar liefst 565 hoog en verbindt de provincies Yunnan en Guizhou. Dat is een flinke hoogte! Even ter vergelijking om in te schatten hoe hoog de brug dan wel niet is: de Eiffeltoren is 300 meter hoog.

hoge-brug-china
In China bouwden ze de hoogste autobrug ter wereld. De Beipanjiang Bridge in het zuidwesten van het land is maar liefst 565 hoog!

6. De langste tunnel ter wereld

Wil je door de langste autotunnel ter wereld rijden? Dan moet je niet naar de Alpen of naar Zwitserland, maar naar Noorwegen. Hier vind je een tunnel van maar liefst 24 kilometer lang! Deze tunnel is de verbinding tussen de steden Aurland en Lærdal. Zo kun je van Oslo naar Bergen rijden zonder ferry overtocht. Interessant feitje: de tunnel is uitgerust met meerdere rustplaatsen.

laerdaltunnel-noorwegen
In Noorwegen vind je een tunnel van maar liefst 24 kilometer lang!

7. De hoogste weg ter wereld

Voor een reis over de hoogste bergpas ter wereld ga je naar India. In het noordwesten van het land kronkelt de Khardung La 39 kilometer omhoog waarbij je je op het hoogste punt op 5.360 meter bevindt! De geasfalteerde weg in het Kasjmirgebergte is versierd met vlaggen en kleurrijke slingers op de bergtop van de pas. Heel leuk om te zien! Ga je zo’n kronkelende bergweg met de huurauto trotseren? Dan is het slim om te kiezen voor een auto met wat meer vermogen. Dit zijn vaak auto’s uit de Compact categorie of hoger. Ben je benieuwd hoe je de juiste huurauto kiest? Zo kies je de juiste categorie.

khardung-la-india-2
In het noordwesten van India kronkelt de Khardung La 39 kilometer omhoog waarbij je je op het hoogste punt op 5.360 meter bevindt!

8. De diepste weg ter wereld

Als je het laagste punt op aarde wilt bereiken, moet je afdalen tot 420 meter onder zeeniveau. Maar die plek met de huurauto bereiken is natuurlijk onmogelijk. De diepste plek die je wél met de auto kunt bereiken ligt aan de Dode Zee, dit is namelijk het laagst gelegen meer ter wereld. De westelijke oever van de Dode Zee is vanuit Israël te bereiken via de 90 Israël Highway. Dit is trouwens ook nog eens de langste weg van Israël. Het autohuuravontuur in Israël maak je natuurlijk helemaal compleet met een stoere jeep!

dode-zee-israel
De diepste plek die je wél met de auto kunt bereiken ligt aan de Dode Zee, dit is namelijk het laagst gelegen meer ter wereld.

Zorgeloos de weg op met Sunny Cars

Reiskriebels gekregen en hebben we je op ideeën gebracht? Welke weg je ook kiest, met onze all-in formule heb je sowieso zorgeloos reisplezier. Is dit iets te avontuurlijk voor jou? Geen probleem! Wij bieden huurauto’s aan op zo’n 8.000 vakantiebestemmingen. Genoeg keuze, dus.

Als je een auto reserveert voor tijdens je vakantie, dan wil je natuurlijk wel zonder zorgen onbeperkt veel kilometers kunnen maken. Check dus altijd de huurvoorwaarden en controleer wat er is inbegrepen bij jouw autohuur! Bij Sunny Cars is het in ieder geval goed geregeld. Om jou op weg te helpen hebben we 8 belangrijke autohuurtips voor je verzameld. Wil je altijd up-to-date zijn van leuke én handige autohuurinformatie? Volg ons op Facebook of Instagram.

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gert-Jan

18 maart 2023 | 4:23 pm | Reageer op Gert-Jan

Volgens https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wegenoverzicht/a16 : Het gedeelte van de snelweg A16 tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Ridderkerk is met 16 rijstroken en 8 vluchtstroken het breedste wegvak van Nederland.

Deze heeft dus nog meer rijstroken dan die in Buenos Aires!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

22 maart 2023 | 10:20 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Gert-Jan, je hebt helemaal gelijk!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.