fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De piratenbaai van La Palma

Prois de Candelaria is een oude piratenbaai aan de westkust van La Palma. Tegenwoordig is het een toevluchtsoord voor hippies die op zoek zijn naar rust en spiritualiteit. Maar ook als je La Isla Bonita, het mooie eiland zoals La Palma wordt genoemd, op een avontuurlijke manier wil verkennen, kun je deze baai op je lijstje zetten.

piratenbaai-la-palma-bootje-edit

Prois is een vissersnederzetting met kleine vissershuisjes die half in de rotsen zijn gebouwd. Het ziet er echt spectaculair uit. De weg er naartoe is al net zo spectaculair. Bij Tijarafe volg je het bordje Prois de Candelaria, maar al snel lijkt de weg te eindigen in uitzicht op de Atlantische Oceaan. Niet is minder waar. De weg gaat wel degelijk verder. Een steile afdaling over een kronkelende weg leid je tot een parkeerplaats. Vanaf daar kun je te voet langs de klif afdalen. Op weg naar een verfrissende duik in de baai. Zorg wel voor een huurauto met genoeg power, want de weg terug omhoog is erg steil. Ook op een regenachtige dag is deze tocht niet aan te raden.

Drie keer doen op La Palma

1. Wandelen op het groenste eiland

La Palma is zonder twijfel het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Massatoerisme is hier niet en zelf vindt het eiland zich vooral geschikt voor iedereen die de batterij weer eens wil opladen. Het eiland heeft een netwerk van 1.000 km aan gemarkeerde wandelpaden, de meeste bezoekers zijn dan ook echte wandelliefhebbers. Neem goede wandelschoenen en –kleding mee en ga een keer hiken, het is de manier om van de natuur van La Palma te genieten.

2. Bezoek La Caldera de Taburiente

Bezoek nationaal park La Caldera de Taburiente. Het heeft een vulkanische oorsprong en is gevormd door meerdere uitbarstingen. Met de auto kun je naar La Cumbrecita rijden, een van de mooiste uitzichtpunten in het park. Hiervoor moet je je wel eerst bij het informatiecentrum laten registeren.

3. Sterren kijken in het observatorium

Met een auto kun je ook naar de Observatorium Roque de los Muchachos, de sterrenwacht van La Palma. Niet zomaar een sterrenwacht overigens. Volgens kenners is het astronomische zicht hier zo goed dat het de op een na beste plek in de wereld is voor onderzoek naar de sterren. De sterrenwacht hier heeft dan ook veel aanzien in de wereld. Nederland beheert hier de Dutch Open Telescoop.

John Vroegindeweij

Reisjournalisten of -bloggers

John Vroegindeweij is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens zijn reizen. Voor Sunny Cars gaf hij deze tip voor een must-see-plekje in La Palma die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou