fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

De zomervakantie is nu écht voorbij. Zo voorkom je dat je in een dip schiet

De scholen zijn weer begonnen en daarmee is er definitief een einde gekomen aan de zomervakantie van 2017. Dus vaarwel ijsjes en wekkerloze ochtenden en hallo korter wordende dagen en dalende temperaturen.

Nu ben ik zelf het land niet uit geweest en na de troosteloze Hollandse zomer is de overgang naar de herfst nog niet eens zo gek groot. Maar de hoop op nog een stel mooie dagen en zwoele zomeravonden vermindert met de dag, en dat is reden genoeg om een klein beetje sip te worden.

Tip tegen je dip

Gelukkig is er een uitstekende remedie tegen mijn einde-van-de-zomerdip. Niets werkt zo goed tegen weemoedige gevoelens over de naderende herfst als het boeken van een fijn tripje naar de zon. Want als de zomervakantie ten einde is, staat de herfstvakantie gelukkig alweer om de hoek.
Om je alvast wat op te vrolijken – en mezelf in een wat beter humeur te krijgen – zocht ik drie tips bij elkaar om de herfst zonnig door te komen. De beste stemming is immers een be-stemming ;).

Dus wat dacht je hiervan:

Ontdek het ‘andere’ Gran Canaria

Op Gran Canaria is het het hele jaar door zonnig. Ideaal dus als je nog even wilt opladen voor de echte kou ons begint te teisteren. En hoewel Gran Canaria vooral bekend is als een erg toeristische bestemming, heeft het eiland ook andere kanten die door veel toeristen nooit worden gezien. Zonde!

In het noorden vind je bijvoorbeeld de rustigere stranden waar je niet om de haverklap over de parasollen en koelboxen struikelt. Maar er zijn ook een hoop idyllische dorpjes die je kunt bezoeken zonder dat je het idee hebt dat je je op een populaire vakantiebestemming bevindt. Gáldar bijvoorbeeld heeft een mooi authentiek historisch centrum dat het bezoeken zeker waard is.

gran canaria

Nazomeren in Side

Een goed betaalbare mogelijkheid om van de zon te genieten, is natuurlijk Turkije. In de herfstvakantie hoef je niet meer bang te zijn dat je spontaan verschroeit van de hitte en zeker in het zuiden is het er nog uitstekend toeven. Dat maakt Side tot een bestemming waarmee je herfstdip als sneeuw voor de zon verdwijnt.
In Side kun je je handdoekje prima uitslaan op het strand, maar als je wilt, kun je er ook je culturele hart ophalen. De ruïnes van de oude stad zijn indrukwekkend en ook het theater en de Tempel van Apollo zijn indrukwekkend op te zien.

side

Relaxen op Rhodos (of juist niet)

Met 3075 zonuren gemiddeld per jaar is Rhodos een ideale bestemming voor wie nog even van de zon wil genieten. En wat je voorkeur ook heeft: Rhodos biedt voor ieder wat wils. Dus wil je lekker bakken op het strand? Geen probleem! Maar zoek je liever de natuur op, dan zit je op Rhodos ook helemaal goed. De bergen zijn veelal bebost en in de dalen vind je heerlijke beekjes. Maar ook Rhodos-stad wil je niet missen. De stad heeft een middeleeuws gedeelte waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop leuke terrasjes en winkeltjes waar je je hart kunt ophalen.

rhodos
Alleen al door erover te schrijven, wordt mijn humeur zonniger. Heb jij nog een goede tip tegen je herfstdip? Laat het ons weten!

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou