‘Ik regel die huurauto wel ter plaatse’ De 5 grootste valkuilen

Misschien heb je er voor je vakantie gewoon niet aan gedacht, of dacht je bij jezelf: ‘Ik regel die huurauto wel ter plaatse. Als ik daar langs de verhuurkantoren loop zie ik altijd veel aantrekkelijkere prijzen.’ Maar zijn die lage prijzen die je ziet het hele kostenplaatje? En is het wel verstandig om je huurauto ter plaatse te regelen? We somden de 5 grootste valkuilen voor je op.

1. Beschikbaarheid, te kleine auto’s en teleurstellingen

“Als ik ter plaatse boek, is er nog genoeg keuze. Ze hebben daar toch meer aanbod”. Hmm, dat klopt niet helemaal. Als je ter plaatse pas besluit de auto te gaan huren zijn de goede deals vaak al weg. Zeker in het hoogseizoen. En als je de regels van vraag en aanbod kent, weet je dat bij veel vraag en weinig aanbod de prijzen omhoog vliegen. Je bent dan soms het dubbele kwijt vergeleken met wanneer je enkele maanden van tevoren al had geboekt. Als je met meer personen reist loop je bovendien het risico dat je genoegen moet nemen met een te kleine auto of erg veel moet betalen voor een beetje comfortabele auto.

Misschien wel het aller- aller- allerbelangrijkste. Ben je goed verzekerd? Je zou maar te maken krijgen met slepende juridische procedures en enorme claims.

2. Veel tijd kwijt met vergelijken

Je kijkt al weken – of eigenlijk maanden – uit naar deze vakantie. Zodra je het vliegtuig uitstapt kan de vakantie beginnen. Of toch niet? Want ter plaatse wil je nog op zoek naar het meest aantrekkelijke tarief en moet je eigenlijk de tijd nemen om de juiste huurauto te kiezen. Bij verhuurder #1 is de toeslag voor een extra bestuurder erg hoog, maar je reispartner wil óók graag plaatsnemen achter het stuur. En de kosten voor die grensoverschrijding die je wilde maken rijzen ook de pan uit. O jee, toch maar even naar verhuurder #2? Je had ondertussen ook al op het strand kunnen liggen…

3. Ben je wel goed verzekerd?

Misschien wel het aller- aller- allerbelangrijkste. Ben je goed verzekerd? Nou ja, eerlijk gezegd meestal niet… Ter plaatse wordt vaak geroepen dat de verzekeringen all inclusive zijn, maar als je de voorwaarden goed leest – waar je ter plaatse aan de balie geen zin in hebt en die vaak ook nog eens in het Engels of zelfs Italiaans, Spaans of Portugees geschreven zijn – blijkt dat glas-, banden-, bodem- en dakschade niet verzekerd is. Ook de extra bestuurder is vaak niet inclusief en als je naar de hoogte van de verzekeringen vraagt blijken de verzekerde bedragen vaak te kort te schieten. En nee, dat heb je misschien niet door als je de vakantie ongeschonden doorkomt. Maar als er tóch iets gebeurt ben je flink de klos. Je zou maar te maken krijgen met slepende juridische procedures en enorme claims. In zo’n geval ben je héél blij met een extra WA-dekking.

4. En dan sta je daar…

…Met pech langs de weg. Je spreekt de taal niet en met Engels lijk je er niet uit te komen. Tot overmaat van ramp neemt de verhuurder de telefoon niet op. Wat moet je nu doen? Nog zo’n reden om je huurauto alvast in Nederland te reserveren. Via Sunny Cars mag je 24 uur per dag service verwachten, wij zijn namelijk áltijd bereikbaar op ons Nederlandstalig noodnummer.

5. Achteraf hoge kosten

Die tankregeling blijft een dingetje. Welke tankregeling biedt de verhuurder ter plaatse aan? Is dat Full-Empty? Hmm, denk dan nog maar eens goed na! Deze tankregeling pakt eigenlijk altijd nadelig uit voor jou als huurder. Want rijd je die tank ooit écht leeg? Nee. Nog zoiets: je kunt hoge benzinekosten doorberekend krijgen als de verhuurder ontbrekende benzine, aftankkosten én servicekosten doorberekent. De Full-Full tankregeling is eigenlijk altijd de beste optie.

Kortom: het is veel gedoe. Gedoe waar je niet op zit te wachten tijdens je vakantie. Bovendien kan het nog gevaarlijk zijn ook, want onverzekerd rondrijden is echt níet verstandig.

Met een all-inclusive huurauto van Sunny Cars ga je zorgeloos op weg

Een auto huren op vakantie kan dus nog best ingewikkeld zijn! Gelukkig weet je met de all-inclusive autohuur van Sunny Cars precies waar je aan toe bent. Je ziet tijdens het boeken een heldere, all-in prijs en hoeft dus niet bang te zijn voor bijkomende kosten. Je huurt inclusief alle verzekeringen die je nodig hebt: van glas-banden-bodem-dakschadedekking tot een uitgebreide WA-verzekering. Rijd je per ongeluk schade? Dan betalen we je ook het eigen risico terug. Dat scheelt weer! Bovendien huur je ook altijd inclusief ongelimiteerde kilometers, zodat je al de mooiste plekjes kunt ontdekken tijdens je vakantie.

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Karel Eeken

4 juli 2022 | 12:33 pm | Reageer op Karel Eeken

Zijn er landen in Afrika, Europa en Amerika die een leeftijdsgrens hanteren bij de verhuur van auto's ?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

4 juli 2022 | 3:25 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Karel, over het algemeen is de minimum leeftijd om in een huurauto te rijden 25 jaar, maar dat kan verschillen per bestemming en zelfs per categorie. Daarnaast is de eis dat je minimaal 1 jaar (soms zelfs 2) in het bezit bent van een geldig rijbewijs. We kunnen er dus geen eenduidige antwoord op geven. Het beste is om de huurvoorwaarden van de door jou gewenste huurauto te bekijken, daar staat precies wat de regels zijn voor die specifieke auto. Je kunt de leeftijdsvereisten vinden in de specifieke voorwaarden onder MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD. Ben je jonger dan de gevraagde leeftijd? Dan hebben we ook de Jonge bestuurder Service, waarmee je de minimumleeftijd kunt verlagen. Daarover lees je hier meer: https://www.sunnycars.nl/services/jonge-bestuurder/.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.