fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

In vuur en vlam voor Nevada

Het leuke van een bestemming voor de tweede keer bezoeken, is dat je op zoek gaat naar minder bekende plekken dan alleen de highlights. Zo kwam ik op een uurtje rijden van Las Vegas terecht in het Valley of Fire State Park.

Valley-of-Fire-nevada-roadtrip

Het is een stuk kleiner dan de National Parken, maar daarom niet minder de moeite waard. Het park ligt in de Mojave Dessert en is het oudste State Park in Nevada. Het heeft z’n naam te danken aan de rode rotsformaties die in vuur lijken te staan als de zon er op schijnt. Met de auto kun je prachtige routes rijden. Ook kun je er kamperen en mooie wandeltochten maken, waaronder de White Dome trail. Vergeet niet dat het in de zomer flink warm kan zijn, vanwege het woestijnklimaat in deze omgeving.

Wat je zeker ook moet doen in Nevada

1. Hoover Dam en Lake Mead

Breng een bezoek aan Hoover Dam en Lake Mead. In de jaren ’30 werd deze dam gebouwd om de Colorado Rivier een halt toe te brengen, en nog belangrijker, stroom op te wekken om Las Vegas van energie te voorzien. Door de bouw van de dam ontstond Lake Mead waar je allerlei watersporten kunt doen. Een fijne afwisseling in het doorgaans smoorhete Las Vegas.

2. Natuurlijk, Las Vegas

Natuurlijk ga je naar Las Vegas. Midden in de woestijn werd hier ooit het eerste casino gebouwd, inmiddels is Vegas een wereld op zichzelf geworden met zo’n 40 miljoen bezoekers per jaar. Gegokt wordt er nog volop, maar minstens zo bekend zijn de shows en de vele themahotels en – restaurants, zoals Ceasars Palace, Bellagio en Luxor. Zin om te trouwen? Dat kan á la minute in de vele Wedding Chapels. De beroemdste Vegas-boy is ongetwijfeld oud-tennisser André Agassi.

3. Dagtochten met een klein vliegtuigje

Heb je weinig tijd? In Las Vegas kun je dagtochten met een klein vliegtuigje boeken. Je vliegt over de Hoover Dam, naar Bryce Canyon, Zion en the Grand Canyon en maakt onderweg diverse stops. ‘s Avonds ben je dan weer terug in Las Vegas. Niet goedkoop, maar je hebt in één dag een mooi beeld van de parken waar je anders minstens vijf dagen over zou doen.

 

Tessa van Vliet

Reisjournalisten of -bloggers

Tessa van Vliet is reisagent bij TUI en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in de USA die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou