fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Karin: mijn favo' fly drive is Panama!

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is.

Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Marjolein Westerterp, deze keer is de beurt aan Karin Rus, freelance reisjournalist.

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?
Panama

Karin Rus fly drive Panama

Waarom juist fly drive Panama?
Als je zelf de weg opgaat kom je zoveel verder dan alleen de bekende highlights, zoals het kanaal en eilandengroep Bocas del Toro. Het échte, ongerepte Panama vonden wij ver van de gebaande paden, op het Azuero schiereiland aan de zuidkust: slaperige dorpjes, verlaten stranden en ontzettend lieve mensen.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?
Voorjaar 2008, met fotograaf Thijs Heslenfeld.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?
In een enorme Toyota 4WD – en dat was geen overbodige luxe.

Hoe heb je je route bepaald?
Ontzettend impulsief, op basis van de beste plaatsnamen op de kaart. Rodeo Viejo bijvoorbeeld – klinkt geweldig, niet? Het bleek ontzettend lastig bereikbaar, de weg veranderde in een steeds steiler rotspad, met als enige medeverkeer een paar cowboys te paard en schoolkinderen lopend onderweg van school naar huis. We hadden al snel de hele wagen vol met kinderen, de kleinste bij mij op schoot. Een geweldige ervaring, helemaal toen bleek dat Rodeo Viejo maar uit één klein straatje bestond…

Hoogtepunt?
De gastvrijheid van de mensen! Eenmaal aangekomen in Rodeo Viejo kregen we al snel een maaltijd en een slaapplaats aangeboden.  Moeder ging de keuken in en vader stond zijn hangmat op de veranda af – “na zo’n reis zullen jullie wel moe zijn” – en bracht ons de krant. De hond lag al snel aan fotograaf Thijs’ voeten. Ik heb me nog nooit zo snel zo welkom gevoeld!

Gekste dat je hebt meegemaakt?
In een klein dorpje aan de kust gingen we op zondagmiddag naar de bar – niet veel meer dan een afdakje met een koelkast en wat stoeltjes buiten in het zand. Underdressed bestond er niet: vrouwen zaten met de krulspelden in te kaarten en de mannen speelden domino in hun pyjama!

Wat mag je niet overslaan?
De kleine kioskjes langs de weg, voor een flesje cola, mierzoete Panamese snoepjes en een praatje met de verkoper.

Heb je nog tips voor andere reizigers?
Laat je verrassen! Zelf rijden geeft je ontzettend veel vrijheid en daar geniet je maximaal van als je je niet te veel zorgen maakt over waar je ’s avonds slaapt.

Wat is je volgende (geplande) reis?
Het noorderlicht spotten in Noorwegen, niet met de auto maar met de hondenslee!

Meer weten over Karin? Volg haar op Twitter of lees meer via haar website.

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou