Met kids op de achterbank. Leuk of ellende?

Elk jaar kijken de kinderen weer enorm uit naar de vrije dagen en vakanties. Lekker vrij, wat een feest! Of je die nu doorbrengt over de grens is of in ons eigen fijne kikkerlandje: genieten wordt het sowieso. Is het voor jou als ouder ook een groot feest en vind je die autoritjes met de kids op de achterbank leuk? Dan ken je onderstaande tips vast al!

Maar vind je het toch altijd weer een uitdaging om de kinderen zo lang mogelijk stil te houden of te vermaken? Onthoud deze tips dan goed, zodat de autoritjes met de huurauto tijdens je volgende vakantie wél soepeltjes verlopen. Met een all-in huurauto van Sunny Cars kun je onbezorgd genieten.

Handig voor onderweg

Niets zo vervelend als een kind op de achterbank dat zich niet zo lekker voelt… Is je kind snel wagenziek? Neem dan spuugzakjes en vochtige doekjes mee. Stappen jullie op een warme dag in de auto? Dan zijn zonneschermpjes of een doek om het raam bij je kind(eren) af te dekken tegen de zon onmisbaar. Voor langere ritten is het handig om een zacht nekkussen mee te nemen. Vergeet ook vooral de favoriete knuffels van je kinderen niet. Of wat dacht je van een eigen koptelefoon? Zo kunnen ze naar leuke muziek luisteren. Een luisterboek doet het ook vaak goed!

Maak een autotasje klaar

Ontspannen als bijrijder? Dat is met kinderen op de achterbank vaak niet aan de orde. Zeker niet tijdens langere autoritten. Onze tip? Maak een autotasje klaar. Knuffel erin, een spelletje, potlood en papier, lekkere snacks en wat te drinken. Je kunt voor onderweg ook wat spelletjes en speelgoed meenemen, zoals raamstickers, stickerboekjes of een uitwisbaar magnetisch tekenbord. Zo kunnen de wat oudere kinderen zichzelf bedienen en vermaken!

Leuke spelletjes voor in de auto

Autobingo is vaak een groot succes. Je kunt van tevoren bingokaarten maken, kopen of downloaden, maar je kunt je kinderen ook zoekopdrachten geven. Wie ziet als eerste een rode auto, een grote caravan of een benzinestation? Of maak er een telspelletje van en laat je kinderen bijvoorbeeld alle gele auto’s tellen. Of auto’s van een bepaald merk. Ook de bekende, ouderwetse raadspelletjes doen het goed. Denk aan ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’ of ‘Ik ga op reis en ik neem mee?’

Hoe vermaak jij de kids tijdens lange autoritten? Van spelletjes spelen tot liedjes zingen, er is genoeg te doen!

Maar naast het inpakken van autotasjes en het klaarmaken van wat lekkere snacks kun je je op deze manieren van tevoren ook al goed voorbereiden voor de autoritten met de (huur)auto:

Kinderzitje en stoelverhoger

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding: boek meteen bij de reservering een kinderzitje of stoelverhoger (als je die zelf niet hebt), dan weet je zeker dat er eentje voor je klaarstaat als je de huurauto gaat ophalen. Via ons kun je verschillende soorten kinderzitjes reserveren, passend bij de leeftijd van je kind. Stoeltjes voor: tot 12 maanden; 1 tot 3 jaar en 4 tot 7 jaar. Een booster is er voor 8 tot 12 jaar. Bij de reservering geven we door wat de kosten zijn en de betaling gebeurt ter plaatse. Je kunt natuurlijk ook zelf je eigen kinderzitje meenemen! Ga je met het vliegtuig? Check dan wel van tevoren met de luchtvaartmaatschappij de mogelijkheden en kosten.

Meteen op weg

Op sommige luchthavens kan het best druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Na een lange vliegreis heb je geen zin om nog eens achterin de rij aan te sluiten, zeker niet als je met kinderen bent. Maak je gebruik van onze Fastlane? Dan mag je de wachtrij overslaan en vrijwel direct naar de balie lopen. De sleutels liggen klaar: nog even starten en de vakantie kan beginnen. Relaxt toch?

Eigen stoelhoes

Huur je een stoeltje? Neem dan een eigen (badstof) stoelhoes mee van thuis. Het voelt lekker fris aan en mocht er een ongelukje gebeuren, dan hoef je onderweg alleen de hoes maar even te wassen. Stoelhoezen zijn onder meer te koop via www.bol.com.

Kortom: of je nu een uitje maakt in eigen land óf op avontuur gaat in het buitenland, met deze tips wordt het een succes! Enthousiast geworden en wil je gelijk een huurauto reserveren? Dit kan snel via onze website of neem even contact op met onze autohuurexperts.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.