fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Pieken in Piemonte

Reisblogger Kim op reis reisde naar Piemonte, een regio in het noorden van Italië. Daar ontdekte ze de hoogtepunten van het prachtige landschap en de diversiteit die de regio te bieden heeft.

Piemonte is Italiaanse regio met vele pieken. Letterlijk, omdat de regio grenst aan de hoge bergen van Zwitserland. En figuurlijk, omdat de regio je een aantal hoogtepunten aan ervaringen biedt. Ga bijvoorbeeld truffels zoeken, wijn proeven of breng een bezoekje aan de oude Fiat fabriek.

Ga op truffeljacht

In de maanden oktober, november en december kun je in Italië terecht voor het witte goud. Nee, geen asperges, maar truffels! Tijdens het truffelseizoen duiken truffeljagers regelmatig in het donker het bos in met hun hond om truffels op te sporen. Ze zoeken dan naar zwarte truffels, maar liever nog witte truffels. Die zijn namelijk zeer zeldzaam en alleen te vinden in en rondom Alba. Ze zijn dus veel geld waard. Je kunt een keertje mee met zo’n truffeljager. Je moet dit wel van te voren regelen, want anders rijdt je er naar alle waarschijnlijkheid voor niks naar toe. De jagers zijn namelijk weinig georganiseerde types.

Ga op wijntour

De regio Piemonte staat bekend om fantastisch eten en goede (prijzige) wijnen. Er zijn dus veel wijnhuizen te vinden. Vanuit Turijn is het ongeveer een uur rijden naar Alba waarvandaan je wijnhuizen in de nabijgelegen dorpen kan bezoeken. De bekendste wijnen zijn de Barolo en Barbaresco. Zorg dat je een Engels sprekende gids bij je hebt, want de meeste wijnboeren spreken enkel Italiaans. Sowieso is dat wel makkelijk, want op de kronkelweggetjes is het soms lastig navigeren.

Italie-piemonte-wijnboeren

Ga naar Fiat’s testcircuit

Tot 1982 draaide vrijwel alles in Turijn om het automerk Fiat. Veel Italianen vonden een baan bij Fiat. Het automerk doet nog steeds goede zaken, maar niet meer vanuit de fabriek in de Turijnse wijk Lingotto. Je kan je auto parkeren in de grote parkeergarage onder de voormalige fabriek en vervolgens met de benenwagen een rondje lopen over de testbaan van Fiat. Op het dak werden de auto’s namelijk getest. Dat is niet alleen een gekke gewaarwording, maar je krijgt er ook nog eens uitzicht op de Alpen bij cadeau.

Italie-Fiat-testcircuit

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou