Rondje Ibiza, maar dan anders!

Ibiza alleen voor feestgangers? Welnee! Ibiza is ook gewoon een prachtig eiland waar je op niet-toeristische plekjes kunt genieten van prachtige uitzichten. Met de huurauto verken je het eiland en kom je op plekken waar je nauwelijks toeristen tegenkomt. Je kunt er nog echt genieten van het Spaanse leven en de geweldige natuur. Heb je geen zin in al het feestgedruis maar wil je Ibiza op z’n allerbest leren kennen? Blogger Tjoolaard deelt zijn tips met jou!

Stonehenge op Ibiza

Stonehenge Ibiza

Geen fancy verhaal van druïden of buitenaardse wezens, maar de steenrijke eigenaar van Cirque de Soleil die eens even gek wou doen. Hij heeft een villa bij Cal Llentia en wou graag een gigantisch kunstwerk in de buurt hebben. Hij liet de Australische kunstenaar Andrew Rogers overvliegen en die creëerde ‘Time and Space’. Een kunstwerk van 13 monolieten waarvan de hoogste met bladgoud bekleed is. Het is een ideale plek voor een zonsondergang met picknick, want het heeft wel iets rustgevends. De miljardair kreeg trouwens een gigantische boete omdat hij het kunstwerk zonder toestemming liet bouwen.

De poorten naar de hemel

Poorten naar de hemel

Vlakbij ‘Stonehenge’ en op enkele meters van de adembenemende kliffen, ligt nog een kunstwerk van Rogers: Las Puertas de Can Soleil. Een groot vierkant gemaakt uit stenen, met aan elke kant een deur. Een plek om heel wat mooie foto’s te maken! Zet de deur open en als je de juiste hoek hebt, zie je het eiland Es Vedra aan de horizon. Heel wat mensen komen hier mediteren trouwens. Dus zoek je rust? Dan ben je hier aan het goede adres.

Het oude vissersdorp Sa Caleta

Sa Caleta Ibiza

Wie even wil ontsnappen aan de drukte kan naar Sa Caleta rijden. De strandjes zijn er een stuk minder druk, je kan langs de kliffen wandelen en de oude vissershutjes zijn erg fotogeniek. Sportievelingen snorkelen er op los in het extreem heldere water. Hou je van geschiedenis? Je kunt ruïnes bezoeken van het oude dorp van de Feniciërs. Honger gekregen? Schuif dan aan bij het restaurantje in de baai.

De mooiste zonsondergang op Es Vedra

Es Vedra Ibiza

Er zijn honderden geruchten en mythes over het onbewoonde eilandje Es Vedra. Wie het eiland durft te bezoeken, ziet (naar horen zeggen) zijn kompas helemaal tilt slaan. Anderen zagen er ooit aliëns landen en de optimisten beweren dat ze er een goddelijke aanwezigheid voelden! Maar het is vooral de ideale achtergrond voor een prachtige foto van een zonsondergang. Vanaf Torre de Savinar (de piratentoren) heb je een mooi uitzicht op het eiland of ga eten in een van de visrestaurants met zicht op de baai.

Dalt Villa

Dalt Villa Ibiza

Genoeg van al die natuur? Ga dan wat verdwalen in de slingersteegjes van Dalt Vila, de oude stad van Ibiza. Gezellige pleintjes, restaurants met heerlijke visgerechten en een hele hoop boetiekjes voor de shopliefhebbers onder ons. Maar wandel vooral helemaal naar de top, het zicht is er fantastisch.

Blogger Tjoolaard

Reisjournalisten of -bloggers

Tjoolaard: hij die tjoolt, ronddwaalt. Blogger Tjoolaard trekt van plek naar plek om de wereld, de mensen, het eten, de geuren en kleuren allemaal te absorberen! Al zijn ervaringen giet hij in mooie verhalen, waar anderen dan weer van kunnen genieten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.