7x de mooiste en leukste plekjes van Ibiza

Wil je genieten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft? Goed plan! Een huurauto is wel echt nodig om optimaal te kunnen genieten van dit zonnige eiland. De wegen op Ibiza zijn goed en overzichtelijk. Wel zo fijn! Het noorden van het eiland is ruig en beschikt over vele strandjes, het zuidwesten is iets rustiger en het midden is verrassend groen. Een compact eiland met voor ieder wat wils! Waar rijd jij heen met je huurauto? Wij helpen je op weg en inspireren je met deze 7 tips.

1. Gezelligheid en historie in Ibiza-stad

Het centrum van Ibiza-stad staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is dan ook de beste plek om cultuur te snuiven. Met de huurauto kun je richting het hooggelegen gedeelte van de stad rijden, waar de burcht ligt. Geniet van het uitzicht over de baai, verken de burcht en wandel via de oude straatjes naar beneden, richting de oude stad. Dalt Vila is het historische hart van Ibiza Stad. In de kleine straatjes rondom de oude stad kun je goed shoppen, op een terrasje zitten of tapas eten. Als dat geen vakantiegevoel oproept!

ibiza-stad
Dalt Vila is het historische hart van Ibiza Stad. Leuk om door de oude straatjes te struinen!

2. Genieten van het uitzicht op Es Vedra

Rijd naar het zuiden van het eiland om naar het strand Cala d’ Hort gaan. Het hoogtepunt hier is het uitzicht op de magische 400 meter hoge rots Es Vedra. Er gaan vele verhalen de ronde over Es Vedra: het zou het laatste stukje Atlantis zijn, een referentiepunt voor UFO’s en ga zo maar door… Een feit is dat hier extreem hoge concentraties van metalen en mineralen zijn die een bijzonder zwaar magnetisch veld creëren. Blijf tot het einde van de dag, want de prachtige zonsondergang wil je niet missen. Ook kun je vanaf de historische uitkijktoren bij Torre Des Savinar de magische rots bewonderen. Hier kun je niet met de auto komen, maar moet je even een flinke wandeling maken.

es-vedra-ibiza
Het hoogtepunt van het strand Cala d’ Hort is het uitzicht op de magische 400 meter hoge rots Es Vedra.

De Spaanse namen voor benzine en diesel lijken erg op elkaar. Let dus goed op! Gasolina is benzine en Gasóleo is diesel. Net als in Nederland is de zwarte slang voor diesel.

3. Een bezoekje aan hippiemarkten

Ibiza is altijd in trek geweest bij hippies. De hoogtijdagen zijn voorbij, maar toch zijn er nog steeds hippiemarkten. De bekendste is Las Dalias, maar volgens de locals is die van San Juan de meest authentieke en dus de leukste. Het sfeertje op de hippiemarkten is in ieder geval gezellig! Check van tevoren wel even wanneer de markten geopend zijn.

las-dalias-hippiemarkt-ibiza
Las Dalias is de bekendste hippiemarkt van Ibiza. Zeker een bezoekje waard!

4. Trommels op het strand van Cala Benirras

Na je bezoek aan de hippiemarkt van San Juan, kun je ’s middags meteen doorrijden naar het strand van Cala Benirras. Dit is een mooie baai met een klein strandje waar op zondag de overgebleven hippies met hun trommels naar toe komen en een waar feestje op het strand ontstaat.

drum-hippies-ibiza
Op zondag pakken de hippies op het strand van Cala Benirras hun trommels en maken er een waar feestje van.

In Spanje en op Ibiza wordt op veel plekken de siësta nog in ere gehouden. Daardoor heb je 4 keer per dag kans op drukte op de weg door de spits. De rustigste periode op de weg is vaak tussen 15:00 en 17:00 uur.

5. Winkelen in authentiek Santa Gertrudis

Woonwinkels zijn er in overvloed op Ibiza. Een paar bekende daarvan zoals Sluiz, Tanis en Es Cucons La Tienda, vind je in of nabij Santa Gertrudis. Een dorpje dat midden op het eiland ligt. Tijdens je autoritjes kom je hier vast en zeker wel langs! In dit plaatsje vind je ook veel leuke restaurants en nog een heleboel andere winkels met handwerk, antiek, kleding, sieraden en schoenen. Het is echt een authentiek dorpje waar je goed de sfeer van Ibiza kunt proeven. Een heel leuke tussenstop!

santa-gertrudis-ibiza
Santa Gertrudis is een authentiek dorpje midden op het eiland. Zeker een bezoekje waard.

6. Dagje strandhangen

Op Ibiza is de keuze reuze als het over strandjes gaat. Het eiland is niet zo groot (circa 550km²), dus de kustlijn is altijd dichtbij. Vooral in het zuidwesten en het noorden van het eiland vind je schitterende baaitjes en stranden. Cala Xarraca en Cala Benirras, Cala Conta en Sa Caleta zijn zeker aan te raden. Maar een tip van ons: stap in je auto en ga zelf op zoek naar een mooi plekje. Er zijn namelijk ook veel kleine baaitjes te vinden, waar je heerlijk kunt ontspannen!

cala-xarraca-ibiza
Cala Xarraca is een mooi strandje op Ibiza. Ook leuk: ga zelf op zoek naar mooie baaitjes!

7. Tapas eten bij Ibiza’s bekendste bar

Bar Anita was in de jaren 60 een belangrijke plek voor hippies. Nog steeds komen hier veel locals om elkaar te ontmoeten. Leuk weetje: in de bar vind je veel brievenbussen. In het dorpje wordt de post niet bij mensen thuis bezorgd, maar bij Bar Anita. Hier kun je genieten van de Spaanse tapas én van een heerlijke zelfgemaakte likeur: hierbas de ibicencas. Wel even afspreken wie er terug naar de accommodatie rijdt!

tapas-ibiza
Lekker tapas eten bij Bar Anita! Boquerones mogen dan natuurlijk niet ontbreken.

Zie je jezelf al rondrijden over Ibiza?

Spaans muziekje aan en gaan! Tijd om lekker rond te rijden op het zonnige eiland. Je kunt je huurauto ophalen op de  luchthaven van Ibiza, maar je kunt ook kiezen voor ophalen bij een stadskantoor. Eerst even een paar dagen ontspannen en later pas op pad met je huurauto? Dan kies je voor adresaflevering.

Het fijne is dat als je een huurauto van Sunny Cars reserveert, je je geen zorgen hoeft te maken over verzekeringen en extra’s. Je huurt namelijk all-in. Dit betekent dat alle nodige verzekeringen al inbegrepen zijn. Dat is pas zorgeloos vakantievieren! Voor extra gemak en zorgeloosheid kun je je huurauto op maat maken met services. Zo kun je een auto huren zonder creditcard, maar je kunt ook de auto extra snel ophalen met de Online Check-in.

Bekijk het aanbod op Ibiza

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Susan Korsten

28 september 2023 | 10:00 am | Reageer op Susan Korsten

Wij zouden eventueel een auto willen huren voor zondag 29 oktober. Echter kom ik er niet helemaal aan uit waar ik het beste de auto kan ophalen, wij zitten aan de Avenida Pere Matutes Noguera in Ibiza. Wat is de beste optie, en hoe komen we bij jullie, of komen jullie de auto brengen? Ik hoor graag van jullie. Susan

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

28 september 2023 | 11:27 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Susan, voor individueel advies over onze autohuur kun je ons het beste even bellen op 0235699696. Lukt het niet om te bellen, dan kun je ook een mailtje sturen met je vraag naar reservation@sunnycars.nl. Dan beantwoorden wij je vraag zo spoedig mogelijk. Veel plezier alvast op Ibiza!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.