Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Sara Bosmans (Freelance Reisjournalist)

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is. Deze keer het woord aan Sara Bosmans, freelance reisjournalist voor onder andere Het Laatste Nieuws.

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?

Brazilië, en dan meer bepaald de Estrada Real. Deze eeuwenoude weg werd vroeger gebruikt voor het vervoer van diamanten en goud vanuit het binnenland naar de kust. Nu is het een geweldige route langs charmante dorpjes en parels van koloniale steden.

Sara Bosmans

Waarom juist deze bestemming?

Brazilië is veel meer dan samba, carnaval en voetbal. Op en rond de Estrada Real zijn we zelfs geen van de drie tegengekomen. Dit is nochtans de bakermat van de Braziliaanse cultuur. Toen ik een paar jaar geleden in een inflight-magazine een stukje las over deze authentieke en historische route was ik meteen verkocht. De vrijheid en het avontuur van een auto in combinatie met cultuur en natuur en het feit dat het –nog eventjes- een onbekende en dus rustige route is: kon niet mis gaan.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

December 2013, met fotograaf Michaël Dehaspe, voor reportages in twee reismagazines.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Chevrolet Celta.

Hoe heb je je route bepaald?

De Estrada Real zijn eigenlijk verschillende wegen die grosso modo samen een omgekeerde Y-vorm hebben. Diamantina is het vertrekpunt, Ouro Preto is de plaats waar alle routes samenkomen, en de twee beentjes van de Y lopen uit in Rio De Janeiro enerzijds en Paraty anderzijds. Wij hebben gekozen voor de Camino Velho, de oudste route, die van Ouro Preto naar Paraty loopt.

Hoogtepunt?

De avondwandeling door de sfeervol verlichte steegjes van het prachtige Paraty, de fruitpasta die we van een oude man kochten in het charmante gehucht Sao Bartolomeo, het gezellige restaurantje onder de kerktoren van Carrancas waarvan de eigenaar een grappige kunstenaar was die nog had tentoongesteld had in Nederland, caipirinha’s met druiven drinken op het dorpsplein van Tiradentes en de ferry-overtocht over een meer op weg naar Carrancas.

Our Lady of Remedies kerk in Paraty
Our Lady of Remedies kerk in Paraty

 

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Dat we in Carrancas door een Braziliaanse in bikini (en string) bij de hand genomen werden om ons de weg te wijzen naar een bijzondere waterval. Ik met wandelschoenen, lange broek en rugzak, zij blootvoets en halfnaakt huppelend over een weggetje waarboven meterslange spinnendraden hingen met daarin tientallen griezelig uitziende beesten die ze ook nog eens begon te kietelen.

Wat mag je niet overslaan?

Als je weinig tijd hebt, zal je veel moeten overslaan. Probeer toch om niet alleen voor de bekende hoogtepunten te gaan, maar ook een paar gehuchtjes op je planning te zetten. Of je te laten leiden door de suggesties van de mensen die je onderweg ontmoet.

Nog tips voor andere reizigers?

Als je de échte Estrada Real helemaal wil volgen, en dat is zonder meer de ultieme ervaring, dan moet je eigenlijk een 4X4 hebben. En veel tijd want vaak kan je op de onverharde wegen niet sneller dan twintig per uur rijden. Met een gewone wagen, zoals de kleine Chevrolet Celta, kan je hier en daar wel een stukje meepikken van de oorspronkelijke route, maar ben je vaak toch ook veroordeeld tot de asfaltwegen tussen de bezienswaardigheden.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Gepland: skiën in Italië, fietsen van Parijs naar Londen, drentelen door de Nederlandse provincie Drenthe. Op de verlanglijst: Macedonië en een citytrip Dordrecht, Londen of Stockholm.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou