fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Verliefd op Ibiza

Party-eiland, place to be voor hippies, jetset-bestemming, relaxte strandvakantie… Ibiza heeft heel wat gezichten. Reisjournaliste Veerle Symoens trok naar dit magische eiland, deed een korte roadtrip en ontdekte fantastische adresjes dankzij drie Belgen die hier een nieuwe thuis vonden. Klaar voor een coup-de-foudre?

“Jullie eerste keer Ibiza?”, lachen vrienden geheimzinnig. Zij zijn er al twaalf (!) keer op vakantie geweest. “Je zal zien: zodra je de vibe van het eiland voelt, word je erop verliefd. Dan vertrek je volgend jaar opnieuw”, stellen ze plagerig. En ja, na de landing voelen we die famueze ‘Ibiza-vibe’ meteen. Iedereen is vrolijk, relaxed en uitgelaten. Zelfs op de luchthaven hangt die fijne sfeer van een zonnig zomerfestival.

Ibiza veerle symoens

Een witte Seat Ibiza wordt onze compagnon de route. Met de wind in de haren en de beats van Ibiza Global Radio beginnen we aan een kleine roadtrip. In Ibiza is niks echt ver – het eiland meet slecht 571 vierkante km – en in recordtempo kan je heel veel ontdekken.

seat ibiza huurauto haventje
seat ibiza huurauto autospiegel

We stoppen in het zuiden om te zonnen op idyllische cala’s (strandjes), verscholen tussen rotsen en pijnboombossen. We zien verse vis aan wal brengen nabij Santa Eulalia, belanden op een hippiemarkt en flaneren door de oude stad.

Ibiza markt hippie

We lunchen tussen de sinaasappelbomen bij La Paloma in San Lorenzo, stoppen bij Sa Punta en rijden bij valavond naar de westkust waar we in een ashram-strandbar van de zonsondergang genieten.

ibiza huurauto veerle

Zo veel diversiteit op één eiland! We zouden nu al met een zalig en voldaan gevoel in bed kunnen ploffen. Maar we zijn op Ibiza en dus gaan we nog ‘even’ naar DC10, één van de grote discotheken waar ook veel locals komen. De grote nachtclubs liggen grotendeels rond Ibiza stad, de luchthaven en Playa d’en Bossa. Na ons nachtje feesten zien we bij zonsopgang de eerste yogi’s op het strand hun zonnegroet aanvangen. We blijven nog even kijken. De vibe en coup de foudre hebben ons goed te pakken. En ons niet alleen, ook sterren als Orlando Bloom, Leonardo DiCaprio, Kanye West en Kate Moss houden van dit eiland.

Ibiza strand eiland
Ibiza flora bloemen

Ibiza is de ideale zomerliefde; warm, sprankelend, relaxed en onverwachts. En het beste van alles? Dit zuiderse eiland verwelkomt jou volgend jaar gegarandeerd opnieuw met evenveel passie en liefde!

Veel plezier!

X Veerle

————-

De volledige reportage verscheen in de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

Zin om ook te gaan? Alle adresjes en tips van de 3 Belgen die op Ibiza wonen zal Veerle met de aanvang van het nieuwe zomerseizoen op haar website www.veerlesymoens.com delen.

Een auto huren op Ibiza is een absolute must. Alleen op die manier kan je de knapste baaitjes, afgelegen restaurants en dorpjes bereiken.

————-

Veerle Symoens werkt als editorial producer, freelance (reis)journaliste en mixed media artiest. Gepassioneerd door andere culturen, mensen en nieuwe plekken reisde Veerle doorheen diverse continenten. Werk, plezier, interesse in wat mensen bezighoudt en creativiteit worden moeiteloos gecombineerd in teksten en beelden.  Meer info: www.veerlesymoens.com

Ibiza haven zee boten

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Ann Engelbeen

4 maart 2015 | 1:12 pm | Reageer op Ann Engelbeen

Zeer mooie foto's en aantrekkelijke reportage!
Een bezoek aan het eiland ga ik nu niet meer uitstellen.
Ik wil die 'Ibiza-vibe' ook eens voelen. :-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou