Zonder huurauto mis je de mooiste plekjes van Ibiza

Wil je genieten van al het moois dat Ibiza te bieden heeft, dan kun je niet zonder huurauto. Je kunt een roadtrip maken en van plaats naar plaats hoppen. Het eiland is zo klein (41 x 15 km) dat je vanuit je standplaats prima verschillende dagtochten kunt maken. Ons advies: laat de autohuur al ingaan op de luchthaven, dan ben je vanaf de eerste minuut vrij om te gaan en staan waar je wil.

Off we go! Zet je bestemming in de navigatie en rijden maar. Dat gaat heel gemakkelijk op Ibiza. De wegen zijn goed en overzichtelijk. Een paar grote hoofdwegen brengen je van oost naar west en van noord naar zuid en vanaf daar is er meestal maar één weg die naar je eindbestemming leidt. Met het vliegtuig kom je aan in Ibiza-stad – of Eivissa zoals ze hier zeggen. Hoewel het een grote plaats is en je je hier in het centrum van het nacht- en strandleven bevindt, mogen een bezoek aan de oude stad, de burcht en de jachthaven niet ontbreken. Rijd met je auto meteen naar het hooggelegen gedeelte van de stad waar de burcht ligt. Geniet van het uitzicht over de baai, verken de burcht en wandel via de oude straatjes naar beneden naar de oude stad. In de kleine straatjes rondom de oude stad kun je goed shoppen, op een terrasje zitten of tapas eten.

Es Vedra

Het zuiden van Ibiza is het meest drukke gedeelte van het eiland. Hier kun je de bekende zoutmeren Las Salinas bezoeken en het gelijknamige strand met veel leuke bars en een lekker muziekje. Het hoogtepunt is de magische rots Es Vedra. Er gaan vele verhalen de ronde over Es Vedra: het zou het laatste stukje Atlantis zijn, een referentiepunt voor UFO’s en volgens Nostradamus zelfs de laatste plek op aarde waar leven mogelijk is na een nucleaire oorlog. Een feit is dat hier extreem hoge concentraties van metalen en mineralen zijn die een bijzonder zwaar magnetisch veld creëren. Blijf tot het einde van de dag, want de prachtige zonsondergang wil je niet missen.

Cala d'Hort

Hippiemarkten

Ibiza is behalve een feesteiland ook altijd in trek geweest bij hippies. De hoogtijdagen zijn voorbij, maar toch kom je nog steeds hippies tegen en ook de hippiemarkten zijn gebleven. De bekendste is Las Dalias, maar volgens de locals (lees de vele Nederlanders die een eigen huis op Ibiza hebben) is die van San Juan de meest authentieke en dus de leukste. Stel je er niet al te veel van voor. Waren het ooit vooral eigen gemaakte of lokale producten, het merendeel van de spullen komt nu gewoon van buiten Ibiza. Het sfeertje is in ieder geval gezellig.

Hippiemarkt

Trommels op het strand

De hippiemarkt in San Juan is op zondag (10-16 uur) en dat is een prima dag om naar het noorden van Ibiza te gaan. ’s Middags kun je dan meteen naar het strand van Cala Benirras. Een mooie baai met een klein strandje waar op zondag de overgebleven hippies met hun trommels naar toe komen en een waar feestje op het strand ontstaat. Wil je het ultieme Ibiza-gevoel meemaken, boek dan een yogales op het strand.

Ibiza Port de Benirras

Ibiza-stijl

Woonwinkels zijn er in overvloed op Ibiza. Om al die leuke villa’s die je hier hebt in te richten natuurlijk. Een paar, zoals Sluiz, Tanis en Es Cucons La Tienda, vind je in of bij Santa Gertrudis. Dat ligt midden op het eiland en daar kom je al snel langs op een van je tochtjes. In dit plaatsje ook veel leuke restaurants en nog een heleboel andere winkels met handwerk, antiek, kleding, sieraden en schoenen. Een prima tussenstop!

Tip

Ibiza is typisch zo’n bestemming waar de auto’s snel op raken. Het is een eiland en daardoor is het niet gemakkelijk nieuwe auto’s vanaf een andere bestemming aan te voeren. Dus zeker voor het hoogseizoen is op tijd reserveren een must.

Dit artikel verscheen ook in onze glossy de Sunny Times. Meer lezen? De Sunny Times is nu ook digitaal beschikbaar! Je opent ‘m hier.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Sanne

2 april 2019 | 9:59 am | Reageer op Sanne

Beste Sanne,

Ik zou graag voor mijn vakantie naar Ibiza een huurauto bij jullie willen huren. Echter zag ik dat als waarborg er een creditcard moet zijn op naam van de bestuurder. Helaas beschikken mijn vriend en ik allebei niet over een creditcard. Is er ook een mogelijkheid om bijv. een creditcard van een van onze ouders te lenen of zonder een creditcard een auto te huren bij jullie? Hopelijk is er een mogelijkheid.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

3 april 2019 | 12:06 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Sanne,

Wat leuk, een naamgenoot ;-). Wat fijn dat jullie naar Ibiza gaan! Een huurauto is daar wel écht onmisbaar, weet ik uit eigen ervaring. Helaas is het niet mogelijk om andermans creditcard te lenen om de waarborg te voldoen. Je hebt deze namelijk nodig voor het voldoen van de waarborg. Om dit te doen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Misschien is het Geen waarborgpakket een handig servicepakket voor jullie? Als je voor dit pakket kiest, staan wij garant voor je. Je hoeft dan ter plaatse geen waarborg te voldoen en je hebt dus geen creditcard nodig.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Alie Crezee

29 januari 2018 | 10:06 pm | Reageer op Alie Crezee

Al vele jaren boek ik bij jullie mijn huurauto,s ! Ik wil graag gebruik maken van vroegboekkorting maar onze reis is nog niet exact rond ! Waarschijnlijk eind v d week : kan ik dan toch nog gebruik maken van de korting? ( periode 3-10 sept Ibiza )

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 januari 2018 | 11:21 am | Reageer op Sanne van Reek

Beste Alie,

Wat leuk dat jullie bezig zijn met het plannen van de vakantie. Onze vroegboekactie loopt t/m 31 januari (morgen) en is geldig voor zomerboekingen met een ophaaldatum tussen 1 april en 31 oktober 2018. Ik raad je aan om nu alvast je huurauto te reserveren, want de Flexservice is nu namelijk gratis. Hiermee krijg je ultieme flexibiliteit. Je zit nergens aan vast en je mag de huurauto tot 4 uur voor vertrek kosteloos annuleren of wijzigen, zonder opgave van reden. Je kunt dan altijd nog de ophaal- of inleverdatum wijzigen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Cobus

28 januari 2018 | 11:23 am | Reageer op Cobus

Had vorig jaar een hele vervelende ervaring, voor het eerst zelf weer eens een auto gehuurd zonder tussenkomst van SunnyCars op het vliegveld van Ibiza. Wij rijden weg van het vliegveld worden we achtervolgd door twee scooters, ik zie in mijn spiegel bij de eerste rotonde dat een van hen stekende bewegingen naar mijn achterband maakt niet wetende dat ie mijn band probeert lek te steken. Zie ik opeens na vijf minuten op mijn dashboard een melding dat er een band te weinig spanning heeft. Blijkt mijn band dus lek te zijn. Ik de autoverhuurder bellen dat wij met een lekke band staan, komt er eindelijk na 1,5 uur een monteur om de band te verwisselen voor een thuiskommer. Wij weer terug naar het vliegveld om de auto te wisselen. Het kwam hierop neer dat wij dus zelf deze kosten moesten dragen van de somma van € 281 en ik dacht nog wel een goede verzekering te hebben afgesloten. Niet dus. Conclusie nooit meer zelf huren voortaan alleen maar via SunnyCars dan maar iets duurder, maar ben je wel voor alles verzekerd. Maar bovenal hebben we toch nog een pracht van een vakantie met huurauto gehad welke je zeker moet hebben op dat prachtige eiland Ibiza, ga erop uit om de mooie beschutte baaitjes op te zoeken er zijn er zoveel. Er is zoveel meer te doen met een auto op Ibiza. Wij hebben er alweer eentje vastgelegd voor as vakantie bij SunnyCars.
Veel plezier as vakantie op Ibiza (met huurauto)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 januari 2018 | 11:10 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Cobus,

Jeetje, dat is een vervelende ervaring zeg! Achtervolgd worden door twee scooters en vervolgens zien dat je band te weinig spanning heeft... brrr! Goed dat jullie meteen de verhuurder hebben gebeld om dit aan te geven. Maar de afloop van dit verhaal is natuurlijk ook niet erg positief. Weet dat via ons de glas-banden-bodem-dakschadedekking standaard inbegrepen is. Dus zélfs als er een olifant een circustrucje op je dak heeft uitgevoerd hoef jij je geen zorgen te maken om de kosten van de schade.

Leuk dat jullie de volgende huurauto al hebben gereserveerd via ons. Ik wens jullie natuurlijk alvast een fantastische vakantie toe!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.