Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

10 x eenvoudig besparen op je huurauto

Als autohuurexperts weten wij echt álles over huurauto’s. En omdat wij willen dat onze klanten zoveel mogelijk uit hun vakantie met huurauto halen, delen we onze kennis graag. De afgelopen tijd publiceerden we iedere week een handige tip om op eenvoudige wijze te besparen op autohuur. Omdat je er misschien per ongeluk eentje gemist hebt, zetten we ze alle tien nog even voor je op een rijtje.

bespaartips huurauto

1. De 24-uursregel: bespaar 20% op een huursom van 5 dagen

Let goed op als je je reis plant, want autohuur wordt per 24 uur berekend. Als je de auto op een later tijdstip inlevert dan je hem hebt opgehaald, kost dat je dus een volledige huurdag extra. Zonde!

2. Geld besparen met een éxtra ritje?

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto meteen op het vliegveld op te halen. Lekker makkelijk! Maar er zijn ook wagenparkaanbieders die niet op het vliegveld gevestigd zijn. Zij werken met een shuttle service. Zo’n ritje in een shuttlebus kost vaak niet meer dan 10 minuten, maar je betaalt meestal wél een lagere huurprijs.

3. Laat je huurauto nog even staan

Soms heb je je huurauto niet de hele vakantie nodig. Ben je bijvoorbeeld van plan om eerst een paar dagen een stad te bezoeken en dan pas te gaan roadtrippen, dan kun je je huurauto misschien beter pas ophalen als je de omgeving gaat verkennen.

4. Zo krijg je dezelfde huurauto voor een lagere prijs

Wagenparkleveranciers hebben een beperkt aantal auto’s en wanneer het einde van de voorraad in zicht komt, gaat de prijs omhoog. Als je te lang wacht, loop je bovendien het risico dat je wensen niet meer vervuld kunnen worden. En soms zijn de auto’s zelfs helemaal op. Dus als het even kan… reserveer op tijd!

5. Een tweede bestuurder? Dat kan vaak goedkoper!

Wil je een tweede bestuurder op het huurcontract laten zetten? Regel dat dan thuis alvast. Ter plaatse ben je vaak duurder uit. Je kunt de tweede bestuurder via ons regelen door voor het AD-pakket (AD = additional driver) te kiezen. Soms is een extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Dat is natuurlijk helemaal goedkoop! Als dat het geval is, staat dit bij de specificaties van de huurauto vermeld.

6. Voorkom een one-way-ticket richting een hoge rekening

Soms is het handig om de huurauto ergens anders in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. De kosten die daarvoor gerekend worden, lopen echter nogal uiteen. Soms worden er ook helemaal geen kosten voor zo’n one way gerekend. Het is dus verstandig dit even na te gaan voor je een huurauto kiest. Bij ons staan de kosten voor een one way altijd bij de specificaties van de auto.

7. Hoe je minder betaalt voor meer auto

Soms ben je voordeliger uit met een grotere auto. Als je in de bergen gaat rijden, rijdt een auto met een krachtigere motor namelijk een stuk zuiniger dan een kleiner exemplaar. Speciaal voor ons schreef Odiel van Femme Frontaal een blog over rijden in de bergen.

8. Wel een GPS, geen kosten

Een GPS huren, is soms best een dure grap. Dus waarom neem je niet gewoon je eigen GPS mee? Zorg er dan wel voor dat je thuis alvast de routes updatet. Benjamin legde in dit blog al uit dat niet alle huurauto’s een werkende USB-aansluiting hebben. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat je GPS bij aanvang is opgeladen. Als je je oplader ook meeneemt, kun je je navigatiesysteem opladen wanneer je de huurauto niet gebruikt.

9. Je banksaldo leeggeslurpt terwijl jij lekker even bijtankt? Liever niet!

Veel autoverhuurders hanteren tankregelingen die vooral voor henzelf gunstig zijn. Als klant kom je er dan vaak juist minder goed van af doordat er bijvoorbeeld servicekosten gerekend worden voor het aftanken van de auto. Dat vinden wij niet eerlijk. Daarom heb je bij ons altijd een eerlijke regeling. Meestal is dit vol-vol.

10. Voorkom dat je ter plaatse niets meer te besteden hebt

De hoogte van de waarborg kan flink oplopen. Doordat deze op je creditcard wordt geblokkeerd, heb je tijdens je reis minder vrije bestedingsruimte. De hoogte van de waarborg vind je altijd in de huurvoorwaarden. Doordat we met meerdere partners samenwerken, kunnen de voorwaarden per auto verschillen. Wil je de voorwaarden vergelijken? Klik dan op ‘vergelijk huurvoorwaarden’ onder de auto’s die je op het oog hebt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een extra creditcard meenemen, of kiezen voor ons Geen waarborgpakket. Dan nemen wij de waarborg van je over en kun je je creditcard gewoon blijven gebruiken. Ook handig als je geen creditcard hebt maar wel een auto wil huren!
Zo, dat waren ze alle tien op een rijtje. Rest ons nog maar één ding te zeggen: Happy travels!

Suzanne Al

Marketing Manager

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gert

4 juni 2017 | 9:36 am | Reageer op Gert

Credit card is ook handig om voor vakantie geld op te storten. Heb je meer buffer als verhuur credit card belast. Dus geen extra credit card kosten op deze manier

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

6 juni 2017 | 10:19 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Gert,

Wat een goede tip, dank je wel!

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hans adelaar

29 december 2017 | 8:42 pm | Reageer op Hans adelaar

Vorig jaar naar tevredenheid een auto bij sunny cars gehuurd in alicante !
Nu Google ik en lees vaag iets over kortingsactie bij sunnycars , ik bel op en werd heel raar te woord gestaan of ik gek was .
Hoop dat dit mij en uw volgende klanten niet meer zal overkomen.
Desalniettemin zal ik deze zomer een auto huren in alicante .
Met vriendelijke groet
Hans adelaar

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Claudia Voncken

2 januari 2018 | 4:37 pm | Reageer op Claudia Voncken

Hoi Hans, bedankt voor je reactie en wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over Sunny Cars. Ik vind het vervelend om te lezen dat je telefonisch niet goed te woord bent gestaan. Ik neem hierover nog contact met je op per e-mail.
Zonnige groet,
Claudia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Greta

14 januari 2018 | 3:47 pm | Reageer op Greta

Beste,
Jullie raden aan om als tankoptie vol-vol te kiezen, echter als ik nu een auto wil huren in Salt Lake city, met extra bestuurder, kan ik dat niet kiezen. Hoe komt dit?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 januari 2018 | 3:59 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Greta,

De full-full tankregeling is in Salt Lake City helaas niet mogelijk door de partner waar wij daar mee samenwerken. Maar in principe is de full-paid tankregeling ook prima, hoor! Bij deze regeling is 1 gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Je haalt de huurauto met volle tank op en je levert ‘m niet-afgetankt in. Je hoeft niets bij te betalen en mag de tank dus helemaal leegrijden. Goed om te weten: voor ongebruikte benzine krijg je geen vergoeding.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou