10 x eenvoudig besparen op je huurauto

Als autohuurexperts weten wij echt álles over huurauto’s. En omdat wij willen dat onze klanten zoveel mogelijk uit hun vakantie met huurauto halen, delen we onze kennis graag. De afgelopen tijd publiceerden we iedere week een handige tip om op eenvoudige wijze te besparen op autohuur. Omdat je er misschien per ongeluk eentje gemist hebt, zetten we ze alle tien nog even voor je op een rijtje.

1. De 24-uursregel: bespaar 20% op een huursom van 5 dagen

Let goed op als je je reis plant, want autohuur wordt per 24 uur berekend. Als je de auto op een later tijdstip inlevert dan je hem hebt opgehaald, kost dat je dus een volledige huurdag extra. Zonde!

2. Geld besparen met een éxtra ritje?

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto meteen op het vliegveld op te halen. Lekker makkelijk! Maar er zijn ook wagenparkaanbieders die niet op het vliegveld gevestigd zijn. Zij werken met een shuttle service. Zo’n ritje in een shuttlebus kost vaak niet meer dan 10 minuten, maar je betaalt meestal wél een lagere huurprijs.

3. Laat je huurauto nog even staan

Soms heb je je huurauto niet de hele vakantie nodig. Ben je bijvoorbeeld van plan om eerst een paar dagen een stad te bezoeken en dan pas te gaan roadtrippen, dan kun je je huurauto misschien beter pas ophalen als je de omgeving gaat verkennen.

4. Zo krijg je dezelfde huurauto voor een lagere prijs

Wagenparkleveranciers hebben een beperkt aantal auto’s en wanneer het einde van de voorraad in zicht komt, gaat de prijs omhoog. Als je te lang wacht, loop je bovendien het risico dat je wensen niet meer vervuld kunnen worden. En soms zijn de auto’s zelfs helemaal op. Dus als het even kan… reserveer op tijd!

5. Een tweede bestuurder? Dat kan vaak goedkoper!

Wil je een tweede bestuurder op het huurcontract laten zetten? Regel dat dan thuis alvast. Ter plaatse ben je vaak duurder uit. Je kunt de tweede bestuurder via ons regelen door voor het AD-pakket (AD = additional driver) te kiezen. Soms is een extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Dat is natuurlijk helemaal goedkoop! Als dat het geval is, staat dit bij de specificaties van de huurauto vermeld.

6. Voorkom een one-way-ticket richting een hoge rekening

Soms is het handig om de huurauto ergens anders in te leveren dan waar je hem hebt opgehaald. De kosten die daarvoor gerekend worden, lopen echter nogal uiteen. Soms worden er ook helemaal geen kosten voor zo’n one way gerekend. Het is dus verstandig dit even na te gaan voor je een huurauto kiest. Bij ons staan de kosten voor een one way altijd bij de specificaties van de auto.

7. Hoe je minder betaalt voor meer auto

Soms ben je voordeliger uit met een grotere auto. Als je in de bergen gaat rijden, rijdt een auto met een krachtigere motor namelijk een stuk zuiniger dan een kleiner exemplaar. Speciaal voor ons schreef Odiel van Femme Frontaal een blog over rijden in de bergen.

8. Wel een GPS, geen kosten

Een GPS huren, is soms best een dure grap. Dus waarom neem je niet gewoon je eigen GPS mee? Zorg er dan wel voor dat je thuis alvast de routes updatet. Benjamin legde in dit blog al uit dat niet alle huurauto’s een werkende USB-aansluiting hebben. Het is dus verstandig om ervoor te zorgen dat je GPS bij aanvang is opgeladen. Als je je oplader ook meeneemt, kun je je navigatiesysteem opladen wanneer je de huurauto niet gebruikt.

9. Je banksaldo leeggeslurpt terwijl jij lekker even bijtankt? Liever niet!

Veel autoverhuurders hanteren tankregelingen die vooral voor henzelf gunstig zijn. Als klant kom je er dan vaak juist minder goed van af doordat er bijvoorbeeld servicekosten gerekend worden voor het aftanken van de auto. Dat vinden wij niet eerlijk. Daarom heb je bij ons altijd een eerlijke regeling. Meestal is dit vol-vol.

10. Voorkom dat je ter plaatse niets meer te besteden hebt

De hoogte van de waarborg kan flink oplopen. Doordat deze op je creditcard wordt geblokkeerd, heb je tijdens je reis minder vrije bestedingsruimte. De hoogte van de waarborg vind je altijd in de huurvoorwaarden. Doordat we met meerdere partners samenwerken, kunnen de voorwaarden per auto verschillen. Wil je de voorwaarden vergelijken? Klik dan op ‘vergelijk huurvoorwaarden’ onder de auto’s die je op het oog hebt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een extra creditcard meenemen, of kiezen voor ons Geen waarborgpakket. Dan nemen wij de waarborg van je over en kun je je creditcard gewoon blijven gebruiken. Ook handig als je geen creditcard hebt maar wel een auto wil huren!

Zo, dat waren ze alle tien op een rijtje. Rest ons nog maar één ding te zeggen: Happy travels!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Gert

4 juni 2017 | 9:36 am | Reageer op Gert

Credit card is ook handig om voor vakantie geld op te storten. Heb je meer buffer als verhuur credit card belast. Dus geen extra credit card kosten op deze manier

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieta Harsveld

6 juni 2017 | 10:19 am | Reageer op Pieta Harsveld

Dag Gert,

Wat een goede tip, dank je wel!

Met hartelijke groet,
Pieta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Hans adelaar

29 december 2017 | 8:42 pm | Reageer op Hans adelaar

Vorig jaar naar tevredenheid een auto bij sunny cars gehuurd in alicante !
Nu Google ik en lees vaag iets over kortingsactie bij sunnycars , ik bel op en werd heel raar te woord gestaan of ik gek was .
Hoop dat dit mij en uw volgende klanten niet meer zal overkomen.
Desalniettemin zal ik deze zomer een auto huren in alicante .
Met vriendelijke groet
Hans adelaar

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Claudia Voncken

2 januari 2018 | 4:37 pm | Reageer op Claudia Voncken

Hoi Hans, bedankt voor je reactie en wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over Sunny Cars. Ik vind het vervelend om te lezen dat je telefonisch niet goed te woord bent gestaan. Ik neem hierover nog contact met je op per e-mail.
Zonnige groet,
Claudia

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Greta

14 januari 2018 | 3:47 pm | Reageer op Greta

Beste,
Jullie raden aan om als tankoptie vol-vol te kiezen, echter als ik nu een auto wil huren in Salt Lake city, met extra bestuurder, kan ik dat niet kiezen. Hoe komt dit?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 januari 2018 | 3:59 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Greta,

De full-full tankregeling is in Salt Lake City helaas niet mogelijk door de partner waar wij daar mee samenwerken. Maar in principe is de full-paid tankregeling ook prima, hoor! Bij deze regeling is 1 gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen. Je haalt de huurauto met volle tank op en je levert ‘m niet-afgetankt in. Je hoeft niets bij te betalen en mag de tank dus helemaal leegrijden. Goed om te weten: voor ongebruikte benzine krijg je geen vergoeding.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Greta

21 januari 2018 | 10:47 am | Reageer op Greta

Beste Sanne,

Wel vreemd dat als ik dezelfde auto kies zonder extra bestuurder dan een full-full regeling wel mogelijk is.
Is dit dan een andere partner?
Maar goed, ik heb ondertussen de auto bij jullie geregeld omdat wij altijd jaren zeer tevreden zijn over Sunny Cars.

Groet,

Greta

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 januari 2018 | 11:27 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Greta,

Ja, het kan dan heel goed zijn dat dit een andere partner is! Fijn om te horen dat jullie altijd tevreden zijn over Sunny Cars. Alvast een heel fijn avotuur gewenst, hopelijk gaan jullie weer veel zien met de huurauto!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Agnes

7 februari 2018 | 1:01 pm | Reageer op Agnes

Wat houdt dat in 2de bestuurder.
Wij zitten in Calihuela , waar kan ik dan een auto huren?
En hoe werkt dat als je geen creditcard wilt gebruiken

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

8 februari 2018 | 10:28 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Agnes,

Bedankt voor je berichtje! Een tweede bestuurder betekent letterlijk een tweede bestuurder. Als er meerdere mensen zijn die graag op de bestuurdersstoel willen plaatsnemen, dan moet je een tweede bestuurder laten bijschrijven op je contract. Als alleen de hoofdbestuurder op het contract staat - en tekent - mag alleen hij rijden. Rijdt er iemand anders en heb je een ongeluk of schade? Dan ben je niet verzekerd. En dat is balen!

Als je geen creditcard hebt of deze niet wil gebruiken, kun je kiezen voor ons Geen waarborgpakket. Sunny Cars neemt het risico voor de borg volledig over en staat dus garant bij de verhuurder. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto dus alleen de voucher in te leveren en kan zó met je huurauto op pad, zonder een waarborg achter te laten.

Op onze website kun je invullen waar je een auto wilt huren. Helaas zie ik dat dit niet in Carihuela kan. Wel zou dit in Torremolinos kunnen, je kunt dan bijvoorbeeld ook kiezen voor adresaflevering. Als je meer informatie wilt, kun je het beste even contact opnemen met onze reserveringsafdeling, zij zijn te bereiken op: 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Bram van der Schalk

10 maart 2018 | 5:04 pm | Reageer op Bram van der Schalk

Ik wil op 20 juli 2018 auto huren via Sunny Cars. Ik zit dan met mijn gezin in hotel Quality Suites in North Bergen, 1200 Tonnelle Ave, NJ 07047. Ik heb een auto gezien op de site van Sunny Cars, maar de ophaallocatie is veel verder weg, hoe regel ik dat. De auto wil ik op 6 augustus 2018 weer inleveren op de luchthaven JFK.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 maart 2018 | 11:39 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Bram,

Hier kun je het beste even telefonisch contact over opnemen met mijn collega's van de reserveringsafdeling. Zij kunnen je adivseren en helpen bij het maken van de juiste reservering! Je kunt hen bereiken op: 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Dina

31 augustus 2018 | 10:49 am | Reageer op Dina

Ik heb iets gelezen over een actiecode maar kan deze nergens vinden. Is er deze er op dit moment?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

31 augustus 2018 | 11:31 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Dina,

Nee, op dit moment hebben wij geen actie- of kortingscode. Helaas :-)

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sjaak Wolf

9 december 2018 | 10:20 am | Reageer op Sjaak Wolf

Wij willen in januari voor 14 dagen een auto huren in gran Canaria.
Ik had al een auto uitgekozen.
Maar zie ik het goed dat ik 870 euro borg moet betalen. Of kan dit ook anders?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

10 december 2018 | 1:51 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Sjaak,

Dat kan heel goed zo zijn. Als je een auto huurt, dan dien je ter plaatse een waarborg te voldoen. Je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De borg is voor hem een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Om de waarborg te voldoen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Heb je dit niet of huur je liever zonder dat je een waarborg hoeft te voldoen? Dan kun je kiezen voor ons Geen waarborgpakket. Dit pakket is ook beschikbaar op de luchthaven van Palma de Mallorca. Wil je meer over ons Geen waarborgpakket lezen? Dat kan!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Wim de Lusenet

9 februari 2019 | 4:24 pm | Reageer op Wim de Lusenet

Prima informatie, bedankt

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

11 februari 2019 | 3:47 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Willem,

Bedankt voor je bericht. De maximumleeftijd in bijvoorbeeld Málaga is 75 jaar. Dus dat kan! Maar de maximumleeftijd kan wel verschillen per wagenparkaanbieder, zoals we in de blog ook schrijven. Vergelijk dus altijd goed de huurvoorwaarden voordat je de huurauto reserveert. En kom je er zelf niet uit? Dan kijken onze autohuurexperts graag me je mee :-).

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

11 februari 2019 | 3:47 pm | Reageer op Sanne van Reek

Goed om te horen, Wim :-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Pieter

12 juli 2019 | 7:58 pm | Reageer op Pieter

We willen een auto huren volgende maand in Alicante. Is er momenteel een kortingscode bij Sunnycars?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

15 juli 2019 | 10:34 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Pieter,

Nee, helaas! Wij hebben op dit moment geen kortingscodes.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

M. Groeneweg

6 september 2019 | 2:54 pm | Reageer op M. Groeneweg

Ik heb me aangemeld voor de nieuwsbrief waar kan ok de 10% kortingscode vinden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 september 2019 | 10:51 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo,

Er is momenteel geen kortingscode als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Wél krijg je van ons in de nieuwsbrief handige tips en leuke weetjes over autohuur! :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Donald

15 september 2019 | 9:46 am | Reageer op Donald

Beste, wij zouden binnen een 10 tal dagen een auto in Alicante willen huren voor 7 dagen . Is er momenteel een promotiecode ? Grt Donald

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

16 september 2019 | 11:25 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Donald,

Nee, helaas... Op dit moment zijn er geen kortingscodes beschikbaar.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

AJ

22 september 2019 | 12:37 pm | Reageer op AJ

Hoe gaat het in zijn werk met een shuttlebus? Ik wil een auto huren in Málaga op het vliegveld.
Duurt dit lang? Staan de auto's in de buurt?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

23 september 2019 | 1:15 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi AJ,

Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat je een auto wil gaan huren in Málaga! De shuttlebusjes staan gewoonlijk te wachten op een bepaalde plek op een luchthaven, bijv. in de parkeerkelder van een luchthaven. Dit is altijd vlakbij de aakomsthal, zodat je niet al te lang hoeft te lopen met je baggage. Daar wacht je op een shuttlebusje. Dit gaat gewoonlijk erg snel! Vervolgens zit je hooguit 10 minuutjes in de bus, op weg naar het verhuurkantoor dat vlak buiten de luchthaven is gelegen.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Niels

12 oktober 2019 | 9:32 am | Reageer op Niels

Ik heb iets gelezen over een actiecode bij het aanmelden op de nieuwsbrief, maar kan deze nergens vinden. Is er deze er op dit moment wel?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

14 oktober 2019 | 11:00 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Niels,

Bedankt voor je bericht. Wij geven geen korting bij het inschrijven op de nieuwsbrief. Dit was even verwarrend voor ons en dus hebben we het uitgezocht. Er is nu gebleken dat er kortingswebsites zijn die verkondigen dat Sunny Cars 10% korting zou geven bij inschrijving op de nieuwsbrief. Mijn collega is hiermee meteen aan de slag gegaan en heeft deze websites vriendelijk verzocht deze informatie te verwijderen.

Onze excuses voor de verwarring.

Hartelijke groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.