7 tips om op de prijs van je huurauto te besparen

Wil je deze zomer een auto huren, dan kan de prijs van je huurauto weleens flink hoger uitvallen dan je gewend bent. Er is namelijk een tekort aan huurauto’s waardoor de prijzen snel kunnen stijgen of er zelfs geen huurauto’s meer beschikbaar zijn. Met deze 7 bespaartips reserveer jij je huurauto nét iets voordeliger. Dat is mooi meegenomen, want het liefst besteed je je vakantiebudget natuurlijk ter plaatse!

1. Op tijd boeken was nooit zó belangrijk

Wacht niet, maar verzeker je van een huurauto. Door zo snel mogelijk te reserveren, vermijd je prijsstijgingen en heb je een grotere keuze in autocategorieën. Zeker voor kleinere modellen is er namelijk minder aanbod op de markt door een tekort aan huurauto’s. Zonde als je voor een grotere en duurdere auto moet kiezen dan je eigenlijk nodig hebt.

2. Controleer de kosten voor extra’s

Hou er rekening mee dat extraatjes zoals een navigatiesysteem, een kinderzitje of one-way huren (waarbij je de auto op een andere plaats inlevert dan je hem hebt opgepikt) zorgen voor extra kosten boven op de huursom. In sommige gevallen is ook het aantal maximale kilometers gelimiteerd. Ook voor een tweede bestuurder of voor bestuurders die jonger zijn dan 21 of 25 jaar wordt regelmatig een toeslag berekend. Het loont de moeite van tevoren uit te zoeken of er extra kosten zijn. Ter plaatse betaal je namelijk altijd meer.

3. Let op je huurtermijn

Wist je dat autohuur altijd per 24 uur gaat? Stel, je haalt je auto om 15:00 uur op bij de balie, dan kun je hem het beste weer voor 15:00 uur inleveren. Ben je er om 16:00 uur? Dan wordt een extra dag huur in rekening gebracht. Op tijd inleveren dus!

4. Kies de juiste verzekering

Een goede verzekeringsdekking is belangrijk zodat je bij schade of verlies niet opdraait voor extra kosten. Iedere huurauto heeft altijd een aansprakelijkheidsdekking, een schadeverzekering en diefstalverzekering maar het niveau van de dekking kan behoorlijk verschillen tussen de verschillende aanbieders. Dat geldt ook voor de hoogte van het eigen risico. Door hier tijdens het reserveren goed op te letten voorkom je onverwachte kosten.

5. Lees de kleine lettertjes

Zorg ervoor dat je het huurcontract, inclusief de kleine lettertjes, nog eens aandachtig doorleest voor je het ondertekent bij het ophalen van je huurauto. Zo vermijd je dat er ongevraagde extra diensten of upgrades in je contract staan. Is er iets onduidelijk of is het contract in een andere taal opgesteld? Vraag dan om extra toelichting, want zodra je handtekening op het contract staat, is het bindend.

6. Zeg nee tegen onnodige extra’s of upgrades

Helaas proberen sommige verhuurders ter plaatse nog extra verzekeringen of upgrades te verkopen. Zorg dat je goed voorbereid aan de verhuurbalie staat en controleer vooraf nog even goed wat wel en niet is inbegrepen bij jouw reservering. Zo voorkom je dat je per ongeluk tóch een handtekening onder een extra betaalde optie zet omdat je twijfelt. Bij Sunny Cars is bijvoorbeeld de terugbetaling van het eigen risico en glas-banden-bodem-dakschade altijd inbegrepen dus dat hoef je ter plaatse écht niet af te kopen, ook al zegt de baliemedewerker anders.

7. Check de verkeersregels en tolheffingen op je bestemming

De verkeersregels kunnen van land tot land erg verschillen en de boetes voor het niet naleven van deze regels lopen soms hoog op. Zo is het in een aantal landen bijvoorbeeld verplicht om ook overdag met je lichten aan te rijden. Verder werken sommige landen met tolwegen of vignetten die je moet aankopen. Controleer daarom de geldende verkeersregels en verplichtingen zodat je niet voor verrassingen en onverwachte kosten komt te staan.

Zorgeloos de weg op met Sunny Cars

Als autohuurspecialist weten wij echt álles over huurauto’s. Die kennis delen wij graag, dus doe je voordeel met deze 7 bespaartips! Wat ons betreft is de beste bespaartip toch wel om voor onze all-inclusive autohuur formule te kiezen. Dat scheelt je veel geld en gedoe. Alle verzekeringen zijn vooraf door ons geregeld en betaald, zodat je ter plaatse geen kosten hebt voor verlaging van het eigen risico of de afkoop van glas-banden-bodem of dakschade. Je kunt met een gerust hart ‘’nee’’ zeggen tegen alles wat je wordt aangeboden. Twijfel je toch? Dan kun je 24/7 contact opnemen met ons noodnummer.

Reserveer vandaag nog een zorgeloze huurauto! Je kunt je reservering tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Handig, je bent zeker van een huurauto, maar kunt je plannen altijd nog wijzigen.

Bekijk ons aanbod van all-in autohuur

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Hans Duijnstee

5 juli 2022 | 10:32 pm | Reageer op Hans Duijnstee

Goeie tips en ik heb al goede ervaringen met Sunny Cars, zo nodig goed contact/overleg met kantoor Hoofddorp. Groet, Hans

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

danielle

6 juli 2022 | 12:09 pm | Reageer op danielle

Beste lezer,

ik lees jullie mail mbt 7 tips om op de prijs van je huurauto te besparen.
Nu vind ik punt 4 met punt 6 verwarrend. Bij jullie zit toch de autoverzekering er al in? Waarom moet ik punt 4 dan bekijken want in punt 6 zeggen jullie dat je geen onndoige verzekeringen moet afsluiten

groet danielle

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

8 juli 2022 | 11:38 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hoi Danielle, als je bij ons een auto huurt zijn alle verzekeringen die je nodig hebt inderdaad al inbegrepen. In punt 4 hebben we het over de verschillen tussen aanbieders van autohuur, dus als je niet bij Sunny Cars huurt is het belangrijk om goed op te letten wat is inbegrepen bij de verzekeringen en wat niet. In punt 6 benoemen we dat je geen onnodige extra's of upgrades hoeft af te sluiten die al zijn inbegrepen bij onze all-inclusive autohuur. Hopelijk is het zo wat duidelijker voor je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Greet

12 juli 2022 | 9:53 am | Reageer op Greet

Goedemorgen!
Wij zijn ons aan het oriënteren op een vakantie in New Zealand en de huur van een 4x4 automaat. Vraag: mogen we op onverharde wegen met zo'n auto? En dan: we zijn boven de 65; Dat schijnt hier en daar een belemmering te zijn?
Graag een antwoord!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

13 juli 2022 | 12:15 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Goedemiddag, de huurauto is verzekerd op alle officiele wegen met een wegnummer. De meeste onverharde wegen zijn geen officiele wegen en dus is de autos daar niet verzekerd. In sommige landen zijn bepaalde onverharde wegen uitgezonderd van deze regel. Als dit het geval is kunt u de uitgezonderde onverharde wegen vinden in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Deze kunt u inzien door tijdens het selecteren van een huurauto op 'bekijk de specifieke voorwaarden' te klikken.
Hier kunt u alles lezen wat men moet weten over autohuur en leeftijd: https://www.sunnycars.nl/extras/leeftijd-autohuur/. In sommige gevallen is de maximumleeftijd inderdaad 65 jaar, dit is ook terug te vinden in de specifieke voorwaarden van de huurauto. Heel veel plezier alvast en veel zorgeloze kilometers toegewenst!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ellen

10 oktober 2022 | 5:06 pm | Reageer op Ellen

Hallo,
Ik krijg altijd een korting bon per email, waneer worden deze verzonden?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

12 oktober 2022 | 1:48 pm | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Ellen, op het moment bieden we iedereen die een reservering maakt met een My Sunny account 2 weken na afloop van de autohuur een persoonlijke kortingscode voor een volgende huurauto! Zo heb je iedere keer weer een nieuwe kortingscode die je kunt inzetten voor je volgende vakantie met Sunny Cars huurauto en zit je dus nooit meer zonder. Je kunt tijdens het reserveren van je huurauto eenvoudig een My Sunny account aanmaken of inloggen om de reservering aan je bestaande account toe te voegen. Met zonnige groet!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Geert

8 november 2022 | 2:19 am | Reageer op Geert

Goedenavond,
wij willen graag een auto huren voor onze rondreis. Dit zal waarschijnlijk vanaf 14 november zijn (2p + 2 grote backpacks). de huur zal one way zijn, maar inleverdatum is nog niet bekend. hoe werkt dat met eventueel eerder inleveren of later? wellicht dat wij ook nog een paar dagen nicaraqua willen meepakken. hoe werkt dit? wellicht dat we de auto dan tussentijds even moeten inleveren en daarna weer willen meenemen hoe kunnen we dit het beste doen? ik denk dat dit online niet te regelen is op deze manier?

hebben jullie genoeg voorraad auto's? wat is jullie advies om te doen? al reserveren of ter plekke regelen bij jullie office in Puerto viego?
groet geert & esmee

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

8 november 2022 | 9:22 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Geert en Esmee, wat een leuk vooruitzicht om een auto te huren in Nicaraqua! Het is goed om te weten dat je autohuur reservering een vaste begin- en einddatum en tijdstip heeft die je zelf bepaalt tijdens het boeken, vroeger of later inleveren is dus niet mogelijk. Je geeft ook aan een One Way te willen boeken, deze zijn alleen op aanvraag mogelijk dus vergeet dit niet aan te geven tijdens je reservering.
Ook moet je, als je een ander land wilt bezoeken met de huurauto, een grensoverschrijding aanvragen tijdens het reserveren. Als je op twee verschillende plekken een auto wilt huren kun je het beste twee aparte reserveringen maken. We hebben nog genoeg voorraad, maar we adviseren altijd om van te voren te boeken. Als je wacht met boeken kunnen de prijzen stijgen, en de grensoverschrijding en one way moet je ook van te voren aanvragen, het kan namelijk enkele dagen duren voordat deze worden goedgekeurd.
Als je verder nog vragen hebt kun je ons elke dag telefonisch bereiken op 023 - 5 699 696, dan kunnen we direct voor je bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Theo Bakker

19 maart 2023 | 11:20 am | Reageer op Theo Bakker

hallo
ieder jaar krijg ik een kortings bon na een reservering nu heb ik via jullie een auto voor 14 dagen geregeld op kreta.(van 30 juni tot 14 juli 2022. nu wil ik er een huren van 5 juli tot 18 juli in italie.
kan ik nog een kortings bon krijgen ??
groet
theo

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jaap Van Sunny Cars

22 maart 2023 | 10:23 am | Reageer op Jaap Van Sunny Cars

Hi Theo, als je je reservering hebt gemaakt met een Mysunny account heb je de kortingscode 2 weken na inleveren van je huurauto automatisch ontvangen in een e-mail. Deze kortingscode is een jaar geldig. Kun je hem niet meer terugvinden? Stuur dan een mailtje met je vraag en je laatste reserveringsnummer naar onlinemarketing@sunnycars.nl. Dan kijken wij of we hem voor je kunnen terugvinden. We horen het graag van je!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.