fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.nl

Het perfecte strandleven van Curaçao

Natuurlijk ga je naar het strand als je in Curaçao bent.  Het mooiste strand ligt wat mij betreft aan de westkust van het eiland. Neem de auto en volg de bekendste weg van Curaçao: Weg naar Westpunt. Vanaf de afslag naar Sint Willibrordus rijd je in een keer naar Playa Porto Marie.

Playa-Porto-Marie-curacao-roadtrip

Het strand is niet openbaar. Voor de entree betaal je ongeveer 2,5 euro. Maar dat is het dubbel en dwars waard.  Het witte zand voelt heerlijk aan je voeten en het uitzicht over de blauwe zee is prachtig. Echt een paradijsje. Ook de voorzieningen zijn goed. Je kunt hier duiken en snorkelen. De bar en het restaurant serveren de heerlijkste drankjes en gerechten en ook douches zijn aanwezig.  Net als voldoende parkeergelegenheid. Onder de bomen in de schaduw. Wel zo fijn als je na een lange stranddag weer in de auto stapt.

 Wat is er nog meer te doen op Curaçao?

1. Breng een bezoek aan de Christoffelberg

Bezoek de Christoffelberg! Een markante verschijning op het eiland. De berg is maar 375 meter hoog, toch moet je een beklimming niet onderschatten.  Ga zo vroeg mogelijk, want hoe warmer het is hoe zwaarder de klim en neem voldoende water mee. Na anderhalf uur sta je boven met als beloning een prachtig uitzicht.

2. Een dagtocht met de boot

Met de boot kun je een dagtocht maken naar Klein Curaçao, een piepklein eilandje op zo’n tien kilometer uit de kust. Je kunt hier snorkelen en  de kans is groot dat je de zeeschildpadden van dichtbij kunt zien.

3. Zwemmen met dolfijnen

Altijd al met dolfijnen willen zwemmen? Bij Mambo Beach kan het. Het Dolphin Academy biedt verschillende programma’s. Ook kun je hier dolfijnenshows bezoeken.

 

Samantha Saes

Reisjournalisten of -bloggers

Samantha Saes is reisagent bij D-Reizen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Curaçao die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou