Hoe kun je besparen op je huurauto? Onze 6 tips!

Vliegreizen kunnen nogal in prijs verschillen, door goed te zoeken kun je flink besparen. Maar ook op autohuur kun je besparen als je weet waar je op moet letten! Met onderstaande tips ben je voordeliger uit. Dat is mooi meegenomen, want het liefst besteed je je vakantiebudget natuurlijk ter plaatse!

1. Op tijd inleveren

Wist je dat autohuur altijd per 24 uur gaat? Stel, je haalt je auto om 15:00 uur op bij de balie, dan kun je hem het beste weer voor 15:00 uur inleveren. Ben je er om 16:00 uur? Dan wordt een extra dag huur in rekening gebracht. Op tijd inleveren dus!

2. Stap in de shuttlebus

Verhuurders hebben meestal een eigen balie op de luchthaven waar je de sleutel en het huurcontract ophaalt. Soms hebben ze een kantoor net buiten de luchthaven. Je wordt dan met een shuttlebus opgehaald. Het kost misschien een kwartiertje extra, maar het scheelt in de prijs.

shuttlebus
Met de shuttlebus kost je misschien een kwartiertje extra, maar het scheelt in de prijs.

3. Regel vooraf de tweede bestuurder

Vind je het fijn om het rijden af te wisselen? Er zijn verhuurders die geen toeslag rekenen voor een tweede bestuurder. Het loont de moeite dit van tevoren uit te zoeken en te reserveren. Ter plaatse betaal je namelijk altijd meer. Je moet wel samen de huurauto ophalen en beiden je rijbewijs en ID laten zien.

watching-the-sunset-2
Het loont de moeite om van tevoren uit te zoeken of de tweede bestuurder is inbegrepen en te reserveren.

4. GPS zelf meenemen

Voor een navigatiesysteem betaal je meestal iets extra’s. Neem je eigen GPS mee of download een app op je telefoon. Wel even thuis de wegen van het desbetreffende land downloaden. En vergeet je oplader niet!

5. Start van huurperiode uitstellen

Ga je eerst een stad ontdekken of lekker bij het zwembad liggen? Dan heb je de auto nog niet nodig. Laat je huurperiode een paar dagen later ingaan en haal de huurauto op bij een stadskantoor.

sign-with-arrow-point-to-rent-a-car-service-at-the-airport-for-passenger-who-want-to-hide-a-car-for-travel-around-city-freedom-transportation-for-convenient-travel
Ga je eerst een stad ontdekken of lekker bij het zwembad liggen? Huur dan de auto pas een paar dagen later!

6. Kies het juiste type

Het klinkt tegenstrijdig, maar soms is een grotere auto de voordeligste keus. Ga je naar de bergen, dan rijdt een auto met wat meer vermogen niet alleen fijner, hij is ook nog eens een stuk zuiniger. En dus ben je minder geld kwijt aan benzine. Ga je met vier volwassenen, houd dan ook rekening met de bagage. Ter plaatse een grotere auto huren kost meer geld dan vooraf een passende auto kiezen.

Zorgeloos de weg op met Sunny Cars

Als autohuurspecialist weten wij echt álles over huurauto’s. Die kennis delen wij graag, dus doe je voordeel met deze 6 bespaartips! Wat ons betreft is de beste bespaartip toch wel om voor onze all-inclusive autohuur formule te kiezen. Dat scheelt je veel geld en gedoe. Alle verzekeringen zijn vooraf door ons geregeld en betaald, zodat je ter plaatse geen onverwachte kosten hebt. Want een op het oog lage huursom kan uiteindelijk een stuk hoger uitvallen, door de lage verzekeringsdekking of de hoge toeslagen voor een tankregeling

Bekijk ons aanbod van all-in huurauto’s

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.