West-Amerika: dé roadtrip droombestemming

Een roadtrip door West-Amerika staat met stip op nummer 1 op vele verlanglijstjes. Waarom? Als er één land is waar je met de auto kunt rondtoeren is het Amerika wel. Het is het land bij uitstek voor een droomrit; de wegen zijn goed, het verkeer rustig en de auto’s lekker ruim. Parkeren? Een eitje! Het Westen heeft ook nog eens alles te bieden wat je van een vakantie verwacht: bijzondere steden, mooie stranden en prachtige natuur. Kortom, alles voor een perfecte roadtrip.

Ben je op dit moment bezig met het plannen van je roadtrip door de USA? Laten we dan eerst even beginnen met een tip: plan je reis niet te vol. West-Amerika is prachtig, met steden als San Francisco, Los Angeles, San Diego en Las Vegas; de mooiste stranden en overweldigende natuur in parken als Yosemite en de Grand Canyon niet. Het liefst zou je alles willen zien. Maar vergis je niet, de afstanden zijn groot en voor je het weet zit je de hele dag in de auto. Maak keuzes, plan dagen waarop je de langere stukken rijdt en blijf regelmatig een paar dagen op één bestemming. Zo haal je het meeste uit je roadtrip.

Landkaart West-Amerika

Startpunt

Een rondreis kun je het beste beginnen in Los Angeles of San Francisco. Twee steden die je meteen in de USA doen belanden, maar totaal niet op elkaar lijken. LA is alles wat je van de film herkent. Hier zou je ook een hele vakantie kunnen doorbrengen, zoveel is er te doen. Wandel over de Walk of Fame in Hollywood; waan je een filmster in de Universal Studio’s; ga bij Mickey op bezoek in Disneyland en geniet van de stranden bij Malibu, Venice Beach en Santa Monica. Je komt er helemaal in de sfeer van Baywatch en de Beach Boys.

San Francisco is totaal anders. Frisco, zoals de inwoners zelf zeggen, wordt ook wel de meest Europese stad van de VS genoemd en dat komt vooral door de vele buitenlandse invloeden en de liberale sfeer in de stad. Je voelt je hier dan ook al snel op je gemak. Hoogtepunten zijn de Golden Gate Bridge, Chinatown, the Cable Cars, Alcatraz en Fisherman’s Warf. De stad is gebouwd op 40 heuvels en alleen dat is al bijzonder.

San Fransisco

Plan je reis niet te vol, voor je het weet zit je alleen maar in de auto. De afstanden zijn stukken groter dan we hier gewend zijn!

Natuurschoon

Vanuit San Francisco kun je heel goed de natuurparken bezoeken. Yosemite is een must als je in Californië bent. Denk je dat de Zwitserse Alpen overweldigend zijn, vergeleken bij Yosemite lijken ze wel Madurodam. Wil je dit park goed verkennen, trek er dan een paar dagen voor uit. Het is zo groot, alleen naar het Visitors Centre rijden kost je al een halve dag. Je kunt met de auto door het park rijden, maar dé manier om Yosemite te beleven is wandelen. Er zijn diverse trails. Bij het Visitors Centre vertellen ze je er alles over. Wil je overnachten in het park? Dat kan, maar de accommodaties zijn vrij snel volgeboekt. Wees er dus op tijd bij. Een alternatief is aan de rand van het park een hotel te kiezen en van daaruit het park te bezoeken. Ga in ieder geval El Capitan bekijken.

Yosemite Park USA

Gigantische bomen

National Park Sequoia is een mooie volgende stop. Het park is bekend om zijn Giant Trees. Een andere optie is via Death Valley naar Las Vegas te rijden. Hier verlaat je Califiornië en kom je in de staat Nevada. Merendeels woestijn, maar groot geworden door het gokken in Las Vegas. Houd je niet van het casino, ga dan naar een van de vele shows. De stad is met niks te vergelijken, dus zeker een bezoekje waard. Afhankelijk van hoeveel tijd je nog hebt, kun je verder reizen naar Utah, de thuishaven van de Mormonen waar Bryce Canyon en Zion de hoogtepunten zijn. Beide zijn bekend om hun bijzondere en fotogenieke rotsformaties. De mooiste foto’s maak je met zonsopgang- of ondergang. Of je kiest voor Grand Canyon in Arizona, misschien wel het beroemdste park van Amerika. Vanuit hier keer je weer terug naar de kust naar San Diego en Los Angeles.

National Park Sequoia

Big Sur

Aangekomen in LA zou je je reis kunnen beëindigen en de auto weer inleveren. Maar dan mis je de prachtige route van LA naar San Francisco over Highway 1 met als hoogtepunt de Big Sur. De route is een van de mooiste kustroutes van de wereld en die mag op een echte roadtrip natuurlijk niet ontbreken.

Big Sur USA

Een betere afsluiting van je reis door West-Amerika kun je je niet wensen. Toch? Met je Sunny Car rijd je 100% zorgeloos door de USA. Over verzekeringen hoef je je geen zorgen te maken! Zelfs een (extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen hebben wij voor je geregeld.  In de USA wil je namelijk niet rondrijden met een te lage WA-dekking. Voor jouw zorgeloze vakantie spelen wij op zeker!

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Margot

6 mei 2018 | 11:15 am | Reageer op Margot

Highway 1 kan tot ergens aan het eind van de zomer van 2018 niet in zijn geheel gereden worden. Door een grote modderstroom in het voorjaar van 2017 is er een deel afgesloten. Je kan een heel eind komen, maar dan moet je kiezen: Je gaat terug en neemt de 101, of je durft het aan om de Nacimiento Fergusson road te nemen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

maria

6 mei 2018 | 10:47 pm | Reageer op maria

thnx...dat is wat je noemt een supernuttige aanvulling!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 mei 2018 | 10:10 am | Reageer op Sanne van Reek

Mooi! :-)

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

7 mei 2018 | 9:57 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Margot,

Bedankt voor de tip. Handig om te weten voor iedereen die nu naar West-Amerika gaat!

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

J.A.M. van Haaster

8 april 2018 | 11:20 am | Reageer op J.A.M. van Haaster

Mooi verhaal, we zijn erg benieuwd, wij gaan aanstaande September met een Full SUV via Sunny Cars door het westen van de USA toeren, en alle bovengenoemde hoogtepunten bezoeken. Erg nieuwsgierig naar de trip en we gaan ervan uit dat Sunny Cars ons overal zonder problemen gaat brengen .

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

9 april 2018 | 10:15 am | Reageer op Sanne van Reek

Het duurt nog even, maar alvast héél veel plezier in the USA. Ik weet zeker dat de huurauto jullie naar de mooiste plekjes zal brengen.

Met zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Elly

29 augustus 2018 | 10:02 pm | Reageer op Elly

Hallo, ook wij willen naar amerika op vak in sept. Als je een auto bij sunny cars huurt, komen er dan nog andere kosten bij zoals bv een aanvullende verzekering en een inzittende verzekering? Of is het ECHT all inclusieve? Groetjes Elly Haasnoot

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

30 augustus 2018 | 10:53 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Elly,

Echt all-in ;-). Op onze website kun je lezen over ons all-in product. Het is niet nodig om ter plaatse nog te tekenen voor extra's!

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.